3.8 °C

Oerterp weet weer wat winnen is

zo 10 april 2011, 11.50 uur

URETERP - Na een hele serie verliespartijen op rij heeft Oerterp eindelijk weer eens een wedstrijd weten te winnen. Waar vorige week nog nipt werd verloren werd er deze week een royale overwinning geboekt. Tegenstander ASVD kon slechts op afstand blijven volgen, Oerterp kon zonder goed te spelen vrij eenvoudig winnen.

De belangen waren vooraf helder; ASVD moest winnen om nog enige kans op handhaving te houden, Oerterp moest aansluiting zien te vinden bij de middenmoot. Bij verlies kon ASVD op twee punten van Oerterp komen. Het was ASVD wat het meest scherp begon. Een vrij vlotte 0-2 voorsprong werd redelijk snel door Oerterp teniet gedaan. Vanaf dit punt nam Oerterp het initiatief over en kwam ze op voorsprong. Deze voorsprong werd langzaam opgebouwd naar 7-4 bij de rust.

Na rust leek Oerterp de wedstrijd vrij snel te beslissen door 8-4 te maken. Door een wat slappe periode van Oerterp kon ASVD terugkomen tot 8-6. Dit was in de tweede helft steeds het manco; de voorspong werd niet uitgebouwd. Pas in de slotfase wist Oerterp een gat te slaan en uiteindelijk ruim te winnen; 13-8.

Door deze uiterst belangrijke overwinning neemt Oerterp afstand van de laatste plaats en stijgt ze naar plaats zes. In deze competitie degradeert de nummer laatst rechtstreeks en de nummer zeven moet een beslissingswedstrijd spelen tegen een nummer twee uit de tweede klas. Volgende week is er geen competitie, de week daarop spelen Oerterp 1 en 2 (15.30u en 14.00u) bij Thrianta 1 en 2 in Hoogeveen.

Oerterp 2 pakte verrassend een punt tegen het hooggeklasseerde ASVD 2. Waar vooraf rekening werd gehouden met een zware wedstrijd bleek het in de praktijk wel mee te vallen. In een wedstrijd waarin de afronding aan beide zijden te wensen overliet had Oerterp goede kansen om te winnen. In de slotfase kwam Oerterp terug tot 8-8 en waren er meerdere situaties waarin Oerterp kansen had op de overwinning. Een tweetal situaties had een strafworp op kunnen leveren; helaas werd er anders besloten. Uiteindelijk leverde deze wedstrijd Oerterp 2 een bruikbaar punt op in de strijd tegen lijfsbehoud.