8.9 °C

Broekster Boys weer op tweede plaats

zo 10 april 2011, 10.41 uur

DAMWALD - Zaterdag speelde Broekster Boys tegen Oostergo uit Ee. Bij Oostergo miste Gerlof Leystra door een schorsing en Halbe Mossel was op vakantie. Bij Broekster Boys was bijna iedereen weer fit. Sietse Rozema was nog niet geheel fit.

Al in de eerste minuut scoorde Broekster Boys door een goal van Tjalling van der Meulen op aangeven van Sjoerd Westra ( 1-0 ). Een minnut later schoot Johannes Visser namens Oostergo op de paal. De terug springende bal werd weer in het doelgebied geronseld en Martijn Jolink van Oostergo was ten val gebracht, aldus Oostergo supporters. Scheidsrechter F.A. Smit uit Menaldum had niets gezien en wilde dus ook geen strafschop geven aan Oostergo. Na een half uur wist Johannes Visser vanaf rechts de bal goed voor te geven. Martijn Jolink kopte naast. Tjalling van der Meulen miste even later namens Broekster Boys. Het laatste kwartier voor de rust was zondermeer voor Broekster Boys. Toch werd het voetbal er niet beter op en de stand bleef dan ook 1-0.

In de tweede helft wist Harry Wijnsma in de vierde minuut via een verdediger de 2-0 te scoren. Keeper Eppie Weidenaar zag de bal tergend langzaam in het doel verdwijnen. Maar Arjen Hoekstra scoorde namens Oostergo een paar minuten later de 2-1. Johannes Visser wist de bal naar Hoekstra te schuiven en via een verdediger van Broekster Boys verdween de bal in het doel.

Oostergo wilde van geen opgeven weten. Hedzer Prins speelde de tweede helft voor de geblesseerde Geert Lammert Wijnsma. Een kwartier voor het eindsignaal wist diezelfde Hedzer Prins een voorzet af te geven aan Stephan Overkempe en dat betekende 3-1. Beide teams wilden nog wel scoren, maar de scherpte ontbrak bij beide teams.

Door deze overwinning en het verlies van Trynwalden staat Broekster Boys weer op de tweede plaats. Veenwouden wist Heerenveensche Boys te verslaan en dat kwam Broekster Boys ook goed uit. De tweede klas I blijft een klas met verrassingen. Johannes Visser van Oostergo was de gevaarlijkste man bij Oostergo. Zwager Kas Huizenga van Broekster Boys was natuurlijk zijn directe verdediger.

De motivatie was er bij beiden. Johannes Visser vertelde nog, dat Oostergo nog meer bezig was met de wedstrijd van komende dinsdagavond tegen Minnertsga. “Dy moatte we winne “, aldus Visser. Oostergo kreeg geen penalty in de eerste minuten, maar daar was het de wedstrijd ook niet naar, aldus Visser. Het was inderdaad een sportieve wedstrijd. Alleen Johnny Jakhari ontving een gele kaart voor een licht vergrijp.