15.6 °C

Ropta Boys verspeelt punten

za 9 april 2011, 21.37 uur

EASTERNIJTSJERK - Ropta Boys heeft zichzelf zaterdagmiddag een slechte dienst bewezen als het gaat om een plaats bij de top drie in de competitie. In een niet hoogstaande wedstrijd was de uiteindelijke eindstand van 1-1 meer dan terecht. Ropta Boys was van goede wil, maar bakte er gewoonweg te weinig van om als winnaar van het veld te stappen.

In de eerste helft leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor de geelgroene formatie van trainer Yko de Boer. Het spel was niet vlammend, maar het overwicht was duidelijk voor Ropta Boys. In de 10e minuut was er de eerste kans voor Ropta Boys. Een corner van Geert Linthof werd door keeper Jan Veenstra van WWS weg gebokst. Uit de rebound kreeg Roelof Weidenaar een mogelijkheid, maar opnieuw stond de keeper van WWS in de weg.

Na een kwartier werd een goed genomen vrije trap van Arend Castelein goed, maar net over gekopt door Willem Wijma. Even later, in de 25e minuut was het wel raak voor Ropta Boys. De beste man van het veld Jan Yzn Braaksma ging als back goed de diepte in een kreeg de bal op maat van Sander Braaksma. De voorzet van Jan Yzn Braaksma was perfect op de inkomende Geert Linthof.

Geert Linthof tikte de bal net binnen voor de WWS keeper kon ingrijpen. (1-0) Een mooie opsteker voor een goed vervolg. Alleen het vervolg bleef uit in de rest van de eerste helft. WWS kreeg uit een vrije trap in de 35e minuut een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. De vrije trap werd geblokt en de rebound werd door WWS speler Wymer Praamstra maar net over geschoten.

De mooiste aanval van Ropta Boys vond plaats in de 40e minuut. Een goede aanval over links ging via Arend Castelein en Jan Yzn Braaksma naar Sander Braaksma die een perfecte strakke voorzet gaf op Geert Linthof. Eerder was Geert succesvol, maar nu miste hij jammerlijk in zeer kansrijke positie. DE ruststand werd hierdoor bepaald op 1-0.

Om met een understatement te beginnen: WWS komt zeer sterk uit de kleedkamer. Vanaf de aftrap werd Ropta Boys compleet verrast en lag de bal binnen de minuut achter keeper Hillebrand Tanja. Via de linkerkant kon Raymond van der Galien ongehinderd oprukken en zijn voorzet werd zeer alert door Hinne Anne Visser simpel, maar doeltreffend langs de verbouwereerde keeper Hillebrand Tanja getikt. (1-1) Een slecht en ongeconcentreerd begin van Ropta Boys en natuurlijk een mooie opsteker voor WWS.

Deze ploeg kwam na rust, mede door deze ruggensteun een stuk beter voor de dag en deed niets onder voor de thuisploeg. Het werd een tweede helft met mogelijkheden aan weerszijden. Voor Ropta Boys kreeg Willem Wijma een bal op een presenteer blikje, maar Willem schoot hoog over. WWS werd gevaarlijk via een vrije trap van Ivan Braaksma, maar Hillebrand Tanja pakte de bal klemvast.

De grootste kansen waren voor Birhanu Rispens en Roelof Weidenaar na rust. In de 68e minuut bracht Sander Braaksma de goed vrij lopende Birhanu Rispens te bereiken. Zijn inzet ging net over. Twee minuten later was het opnieuw Sander Braaksma die nu Roelof Weidenaar bereikte in het 16 meter gebied. Roelof draaide zich goed vrij, maar zag zijn inzet net over het doel verdwijnen.

In de 75e minuut was er na een ingooi van Willem Wijma nog een moeilijke kans voor Arend Castelein op rechts. Toch wist hij de bal in de kleine hoek te schieten. Maar zoals vaker in deze wedstrijd stond keeper Jan Veenstra van WWS goed te keepen. Zo verstreek de tijd. Er werd nog gewisseld aan Ropta Boys zijde. Jan Bekker en Simon Dijkstra werden ingebracht voor Geert Linthof en Jan Pzn Braaksma. Ropta Boys ging in het laatste kwartier 1 op 1 spelen, maar echt kansen werden niet meer gecreëerd.

Het was WWS die in de slotfase nog twee goede kansen kreeg om Ropta Boys helemaal met lege handen te laten staan. Gezien het spelbeeld van de tweede helft mocht Ropta Boys ook geen aanspraak maken op de winst. Ropta Boys heeft zich afgelopen zaterdagmiddag te gemakkelijk laten verrassen door WWS.

Door dit gelijke spel heeft Ropta Boys met nog vier wedstrijden te spelen de zo belangrijke 3e plaats ingeleverd voor de momenteel niet interessante 4e plaats in de 4e klasse B. Een gemiste kans voor Ropta Boys.

Eindstand: 1-1.