8.6 °C

Drachtster Boys wint van Urk

za 9 april 2011, 11.21 uur

DRACHTEN - De topper Drachtster Boys – Urk werd vrijdag een waar spektakelstuk. Toen scheidsrechter Kraak het eindsignaal blies stond er een 6 – 6 eindstand op het bord en heeft Urk de beste papieren om kampioen te worden. Enige teleurstelling was er aan de kant van de thuisploeg die furieus gestart was en een 5 – 0 voorsprong had genomen. Op conditie en klasse vocht Urk zich echter terug en was het vele publiek de winnaar.

Drachtster Boys liet in de eerste helft zien waarom ze dit seizoen in de top van de eerste divisie meedraait en periodekampioen is geworden. Koploper Urk werd direct teruggedrongen en had niets in te brengen in de sfeervolle Korfbalhal. Bij de Boys lukte alles: bewegelijk zaalvoetbal, gebaseerd op snelheid, techniek en strakke passing. Rudolf Smedinga scoorde al na drie minuten met een kogel van een vrije trap. Niet lang daarna legde de sterk spelende Benjamin Donker de bal klaar en scoorde Smedinga hard en fraai de 2 – 0.

Door goed weg te draaien scoorde spits Benjamin Donker de derde treffer voor de Boys en Urk stond er bij en keek er naar. Arnaud Donker speelde Atze Jan van der Ploeg aan die bij de tweede paal (4 – 0) en via Hylke Bakker werd Dennis de Vries aangespeeld die met een punter voor de verrassende 5 – 0 tussenstand zorgde. In het laatste deel van de eerste helft leek Urk wakker te worden, ging meer druk zetten en Drachtster Boys verdedigde niet sterk bij de twee tegentreffers: 5 – 2.

In de tweede helft kwam de storm van Urk. Met orkaankracht werd Drachtster Boys onder druk gezet en gehouden. De Boys plaatsten daar een aantal scherpe counters tegenover, maar waren niet precies genoeg in de afronding. Urk bleef komen en zorgde al snel voor 5 – 3. Uit een overtal situatie scoorde Arnaud Donker echter 6 – 3. Daarna viel helaas voor de thuisclub de 7 – 3 net niet en sloeg Urk toe uit een rebound: 6 – 4.

Ook Urk kreeg een overtalsituatie en wist, van richting veranderd, de aansluittreffer te scoren. De verder sterk spelende doelman Luuk Westerhof verdedigde in de slotfase niet goed uit en Urk wist te profiteren. Hierna kon de sportieve en zinderende wedstrijd beide kanten op, maar werd er niet meer gescoord.

Urk lijkt nu de beste papieren te hebben voor het kampioenschap en Drachtster Boys staat stevig op de derde plaats. Coach Erik Donker was ondanks het gelijkspel trots op zijn jongens: “wat speelden we een fantastische eerste helft. Gezien de hele wedstrijd kan ik leven met dit gelijkspel.”