10.9 °C

Drachtster Boys wint van Drs. Vijfje

za 2 april 2011, 15.42 uur

DRACHTEN - Drachtster Boys speelde de inhaalwedstrijd tegen Drs. Vijfje uit Groningen. De studentenploeg bivakkeert onderin de middenmoot en is een goed voetballende ploeg. Omdat Drachtster Boys over meer scorend vermogen beschikt trok de Drachtster thuisclub de wedstrijd langzaam naar zich toe na een aantrekkelijke wedstrijd.

Drachtster Boys moest steeds vechten tegen een achterstand. Nadat de studenten al na vier minuten de leiding namen, maakte Benjamin Donker in dezelfde minuut alweer gelijk op aangeven van spelmaker Arnaud Donker. Na achttien minuten viel er weer een Groninger treffer toen Luuk Westerhof de bal niet kon klemmen en de rebound hard en hoog werd ingeschoten. Drie minuten voor rust nam Benjamin Donker snel een intrap en de slim doorgelopen Rudolf Smedinga punterde van afstand raak: 2 – 2.

Drachtster Boys overleefde een ondertal situatie vanwege een gele kaart voor Jurian Zwarts. Maar niet lang hierna zorgde een misverstand in de Drachtster verdediging voor de simpele 2 – 3 voor Drs. Vijfje. Uit een goed genomen corner van Hylke Bakker schoot Arnaud Donker hard en diagonaal de gelijkmaker achter doelman Buis van de Groningers. Drachtster Boys ging in een wat hoger tempo op zoek naar een voorsprong en werd al snel beloond toen Jurian Zwarts Hylke Bakker bediende en deze zeer fraai scoorde achter het standbeen langs.

Drs, Vijfje moest nu komen en Drachtster Boys verdedigde met overgave de voorsprong. De Groninger spitsen gingen echter slordig met de weinige kansen om en handenbinder Amir Zarza werd goed geneutraliseerd. Drachtster Boys kreeg nog een man meer situatie maar speelde dat te gehaast. Drie minuten voor tijd bezorgde Arnaud Donker de bal bij Dennis de Vries na een puntgave counter: 5 – 3. De wedstrijd was beslist.

Na afloop waren er bloemen voor Drachtster Boys vanwege het onlangs behalen van de periodetitel. Door de overwinning sluipen de Boys weer omhoog en wordt uitgezien naar de spannende confrontatie met koploper Urk, komende week op bezoek in de Korfbalhal.