6.1 °C

Ropta Boys langs Noordbergum

zo 27 maart 2011, 13.59 uur

EASTERNIJTSJERK - Na twee nederlagen en twee keer een gelijkspel waren er afgelopen zaterdagmiddag de broodnodige drie punten voor Ropta Boys tegen Noordbergum. De confrontaties tussen Ropta Boys en Noordbergum zijn meestal spannend, maar afgelopen zaterdagmiddag had Ropta Boys eigenlijk geen kind aan het tegenvallend Noordbergum.

Via een degelijk gespeelde wedstrijd werd er ruim gewonnen van Noordbergum. Bewust van het feit dat er moest worden gewonnen werd er zeer voortvarend gestart door Ropta Boys. Het was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat Ropta Boys ging voor een driepunter.

Er werd scherp gevoetbald en vanaf het begin werd Noordbergum terug gedrongen. De eerste kansen kwamen vlot, alleen een afstandsschot van Willem Wijma was te zacht en een schot van Birhanu Rispens werd gekraakt. Noordbergum kreeg via een vrije trap de mogelijkheid, maar deze ging hoog over het doel van Ropta Boys. Het overwicht van Ropta Boys werd in 17e minuut omgezet in een doelpunt. Jan Meindert Castelein wist spits Tjidsger Braaksma te bereiken. Zijn inzet werd nog gestopt door keeper Ronnie Dijkman, maar de rebound werd keurig afgerond door Geert Linthof. (1-0)

Deze voorsprong deed Ropta Boys goed en men ging door met het creëren van kansen. Ondanks de vele kansen duurde het nog vrij lang eer Ropta Boys de 2-0 scoorde. Er werd wel eerder gescoord door Tjidsger Braaksma, maar deze werd terecht afgekeurd. De voorzet van Birhanu Rispens had de achterlijn gepasseerd. Noordbergum speelde niet sterk en moest ook nog na een half uur noodgedwongen Pieter Oosterbos wisselen, wegens een blessure.

Ondanks het overwicht van Ropta Boys hield Noordbergum de poort gesloten en bleef loeren op de counter. Maar in de slotfase van de eerste helft sloeg Ropta Boys genadeloos toe. In de 43e minuut was het opnieuw Geert Linthof die scoorde. Een schitterende crosspass van Sander Braaksma zet Geert Linthof helemaal vrij voor de doelman. Geert Linthof bleef goed kijken en omspeeld de keeper en scoort de 2-0.

Noordbergum was nog niet van de schrik bekomen of nummer drie lag in het net. In de 45e minuut schoot Willem Wijma van afstand. Dit schot werd nog tegengehouden, maar de rebound werd ingetikt door de attente Birhanu Rispenss. (3-0) Plichtmatige tweede helft.

Na rust heeft Noordbergum het nog even geprobeerd om het Ropta Boys moeilijk te maken. Meteen na rust zorgde Ropta Boys keeper Hillebrand Tanja er hoogstpersoonlijk voor dat Noordbergum geen grond onder de voeten kreeg. Hij pakte namelijk een goed genomen vrije trap van Broer Kloosterman klemvast. Ropta Boys kreeg net als in de eerste helft mogelijkheden via Sander en Tjidsger Braaksma, Geert Linthof en Arend Castelein.

De scherpte was er in deze fase net niet. Hetzelfde gold voor Noordbergum. Zij probeerden met name van afstand Ropta Boys te verrassen. De wedstrijd bloeide weer op in de 72e minuut. Een corner van Noordbergum werd afgeslagen en meteen omgezet in een counter van Ropta Boys. Birhanu Rispens weet razendsnel Jan Pzn Braaksma te bereiken die vanaf ongeveer 30 meter ongelooflijk raak schiet voor Ropta Boys. Deze prachtige goal betekende 4-0.

Na deze comfortabele voorsprong werden de spelers Geert Linthof, Birhanu Rispens en Jan Meindert Castelein gewisseld voor Simon Dijkstra, Aant Soepboer en Auke Meinsma. In deze slotfase had Noordbergum de handdoek al in de ring gegooid. Ropta Boys kon in de slotfase naar hartenlust voetballen en kreeg nog veel kansen om de score nog hoger te laten uitvallen. Het werd uiteindelijk in de 86e minuut nog 5-0 door invaller Simon Dijkstra.

Een vrije trap van Arend Castelein bereikte op maat Simon Dijkstra die met zijn hard schot de Noordbergum keeper kansloos liet. Door deze mooie winst klemt Ropta Boys naar de derde plaats, omdat Rottevalle verloor van de Sweach. Door deze winst is de weg omhoog weer ingeslagen en beloofd het nog een zeer spannende slotfase op te leveren in de 4e klasse B.

Eindstand: 5 – 0.