3.3 °C

Drachtster Boys wint van ONR

vr 25 maart 2011, 14.03 uur

RODEN - De zaalvoetballers van Drachtster Boys zijn afgelopen week, zonder te spelen, kampioen geworden van de eerste periode. Omdat Urk één strafpunt kreeg vanwege een slordigheid met de spelerspassen, zijn de Boys nu niet meer te achterhalen en spelen aan het einde van het seizoen nacompetitie met als inzet promotie naar de eredivisie. Een fantastisch resultaat voor de Drachtster promovendus.

Wellicht bevrijdt van spanning speelden de Boys afgelopen woensdagavond de lastige uitwedstrijd tegen ONR uit Roden. In de sporthal in Peize begon Drachtster Boys slecht omdat ONR direct een onoplettendheid overtuigend afstrafte. Daarna was het alleen nog maar Drachtster Boys wat de toon zette. Arnaud Donker nam zijn ploeg op sleeptouw en was een voortdurende dreiging voor de tegenstander. Al na vier minuten viel de gelijkmaker door Hylke Bakker die een strakke pass van Arnaud Donker binnenkant paal afrondde.

ONR bleef onder druk staan, maar kwam er met een aantal snelle tegenstoten gevaarlijk uit. Vijf minuten voor rust ging het in één keer erg snel met de Drachtster treffers. Eerst kopte spits Benjamin Donker een strakke voorzet van zijn broer Arnaud tegen de touwen en nog geen minuut later controleerde dezelfde Benjamin Donker de bal en gaf met een hakbeweging de bal mee aan de instormende Dennis de Vries: 1 – 3. Vlak voor rust viel ook nog de 1 – 4 toen Benjamin Donker Jurian Zwarts goed aanspeelde.

In de tweede helft drong ONR sterk aan. Drachtster Boys maakte de ruimtes klein en liet het initiatief aan de thuisclub. In een aantal snelle counters verzuimde Benjamin Donker de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. ONR liet doelman Kleiker meespelen en omsingelde Drachtster Boys. Veel schoten waren echter onzuiver of werden geblokt door de hechte Drachtster verdediging. Uiteindelijk onderschepte Rudolf Smedinga de bal en plaatste deze van grote afstand in het verlaten doel: 1 – 5.

Drachtster Boys kwam er nog een aantal keren gevaarlijk uit, maar doelman Kleiker had zeer goede reflexen. In de ultieme slotfase liep Hylke Bakker nog tegen een tweede gele kaart aan en profiteerde ONR direct: 2 – 5. Door dit resultaat blijft Drachtster Boys meedoen in de kop van de eerste divisie.