Account
Logo
Zoeken
11.8 °C

Frigro blijft vierde klasse

zo 20 maart 2011, 15.10 uur

GERKESKLOOSTER - Zaterdag stond er voor het vlaggenschip van KV Frigro een beslissingswedstrijd op het programma. In de reguliere competitie waren zowel Frigro en DWA / Argo op 22 punten geëindigd. Beide ploegen hadden in de onderlinge duellen één keer gewonnen. Het was voor de spelers duidelijk dat deze wedstrijd niet makkelijk zou verlopen en dat er bij zo´n beslissingswedstrijd ook een stukje spanning om de hoek komt kijken.

De supportersschare was gigantisch, zo´n 100 mensen waren achter de ploeg aangegaan, waarvan een deel in de door de vereniging geregelde bus van Dalstra Reizen uit Surhuisterveen. Nadat de papieren en de opstelling drie dubbel gecheckt waren kon de wedstrijd voor de scheepvaartbedrijf Van Santen –formatie dan eindelijk los.

Onder leiding van de goed fluitende Peter Holwerda en het lawaai van de vele supporters moest de wedstrijd duidelijk eerst op gang komen. De aanvallen van beide teams waren niet goed verzorgd en na één schot was de bal al weer voor de andere partij. Tevens kwam er even goed de schrik in bij alle aanwezigen, na een inloopactie van een heer van DWA / Argo was hij dusdanig geblesseerd dat hij het veld moest verlaten, de eerste reactie was dat het goed mis was met knie, latere berichten waren in de trend van een opgerekte kniebanden. De toegekende strafworp werd benut door DWA / Argo.

Frigro bracht de stand op 1 – 1 door een afstandsschot van Wilfred Oostra. Beide partijen scoorden andermaal om en om, voor Frigro was het Willem Oostra die een vrije bal benutte. Hierna brak een goede periode aan voor Frigro, met maar liefst drie doelpunten op rij, werd de stand op 5 – 2 gebracht. Voor Frigro waren het twee afstandsschoten van Karin van der Molen – de Graaf en een kansje van Tessa de Poel. Dit spel wist Frigro niet door te drukken, de aanvallen werden wat minder zorgvuldig.

Het leek wel of de spelers het idee hadden, nog één doelpunt maken en dan is het gaatje geslagen. Ook werd een toegekende strafworp niet omgezet in een doelpunt door Wilfred Oostra, waarna DWA / Argo routine toonde en de stand voor rust gelijk wist te trekken naar 5 – 5, achteraf gezien een beslissende fase in de wedstrijd.

Na rust kwam Frigro op 6 – 5 door een doelpunt van Koen Wouda. Echter DWA / Argo wist de achterstand om te buigen naar één doelpunt voor. Onder aanmoediging van het publiek wist Wilfred Oostra de stand gelijk te trekken naar 7 – 7 door middel van een afstandsschot. Hierna werd de wedstrijd steeds spannender, de ploegen ontliepen elkaar niks, van beide kanten geen geweldig korfbal en qua stand bleven de ploegen bij elkaar in de buurt.

Na de 7 – 7, werd het 8 – 8 en 9 – 9. Aan de zijde van Frigro werd er gescoord door Ilse van der Veen en Wilfred Oostra. Na de 10 – 10 wist DWA / Argo uit te lopen naar 10 – 12, waarna Koen Wouda vlak voor tijd nog de 11 – 12 maakte, echter vrijwel daarna klonk ook het eindsignaal van de wedstrijd.

Een mooi zaalseizoen, aangemoedigd door veel supporters, zowel bij uit- als thuiswedstrijden werd net niet omgezet in promotie naar de derde klasse. Gezien de leeftijd van de spelers is er de komende jaren echter veel mogelijk en moet deze dag beschouwd worden als een stukje ervaring in de bagage van een ieder. Nipt verloren van een ploeg wat meer ervaring in huis heeft, wat vandaag het verschil maakte.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering


regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt