4 °C

Ropta Boys gelijk tegen Birdaard

za 19 maart 2011, 22.30 uur

BURDAARD - Na 90 minuten van, niet al te best voetbal, moesten de ploegen Ropta Boys en F.C. Birdaard zich tevreden stellen met beide één punt. Beide ploegen konden geen aanspraak maken op de volle winst in deze rommelige wedstrijd. Ropta Boys had misschien op basis van een betere tweede helft op punten mogen winnen, maar echt afgedwongen was geenszins het geval.

Het bleef na 90 minuten bij een 1-1 eindstand. In de beginfase liet Ropta Boys zich verrassen door een sterk beginnend F.C. Birdaard. De eerste kans was nog wel voor Ropta Boys via de van een blessure herstelde Arend Castelein. Maar met een perfecte sliding kon de laatste man van Birdaard de openingstreffer voorkomen. Meteen hierna was het Birdaard die kansen kreeg en wel wist te scoren. De eerste keer kon Andries Weidenaar nog een kans wegwerken, maar de tweede kans was wel raak. Een bal werd in de Ropta Boys achterhoede onderschept en meteen doorgespeeld op Birdaard speler Jan Gerrit Tacoma die simpel keeper Hillebrand Tanja verschalkte voor de 1-0.

Deze snelle achterstand moest Ropta Boys even verwerken. Snel werd de wedstrijd weer opgepakt en werd er gezocht naar de gelijkmaker. Ropta Boys creëerde geen echte kansen. Alleen een paar corners en een schot van afstand van Arend Castelein waren wat kleine wapenfeiten. Birdaard zat er gewoonweg kort op en liet Ropta Boys niet voetballen. Na een half uur werd Sander Braaksma gewisseld voor Simon Dijkstra.

Het spel bleef ook ondanks de wissel van beide kanten onverzorgd. Toch wist Ropta Boys de wedstrijd na 35 minuten in evenwicht te schieten. Auke Meinsma stuurde Birhanu Rispens met zijn pass de diepte in. Birhanu Rispens was de gehele Birdaard verdediging te snel af en scoorde beheerst de 1-1.

Na deze goal kreeg Ropta Boys meer vertrouwen, maar opnieuw creëerde Birdaard enkele kansen. Ropta Boys kwam in de slotminuten heel goed weg bij een grote mogelijkheid van Birdaard. Gelukkig stond Auke Meinsma goed op te letten en wist zijn ploeg te behoeden voor een nieuwe achterstand. Zo eindigde deze niet hoogstaande eerste helft in een terechte 1-1 tussenstand.

In de tweede helft kwam Ropta Boys iets beter voor de dag. Het begon met opnieuw een geplaatste vrije trap van Arend Castelein. Zijn schot krulde onvoldoende naar de hoek, waardoor de bal een klemvaste prooi werd voor de Birdaard keeper. Birdaard was na rust niet in staat om het Ropta Boys echt moeilijk te maken. Ropta Boys probeerde er iets van te maken, maar geduld en overzicht ontbraken om het Birdaard echt moeilijk te maken.

De schoten van Simon Dijkstra en Arend Castelein van afstand waren de karige momenten van opwinding. Voetballend was Ropta Boys in de tweede helft de betere, maar daar bleef het bij op deze zonnige zaterdagmiddag in Birdaard. Over het algemeen slordig voetbal aan beide kanten van welwillende voetballers, zo zou je deze wedstrijd kunnen omschrijven. Birdaard was bijna nog zo vriendelijk om Ropta Boys te helpen. Want een draaiende vrije trap werd bijna nog door een Birdaard speler in eigen doel gewerkt.

In de laatste minuten moest Birdaard zelfs nog verder met 10 man. Na een tackle op Birhanu Rispens kreeg een verdediger van Birdaard zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Bijna had Ropta Boys nog heel stiekem via de achterdeur drie punten gepakt in de slotfase.

In de allerlaatste minuut wist Arernd Castelein met een goede actie zijn medespeler Tjidsger Braaksma in kansrijke positie te manoeuvreren. Alleen was Tjidsger te gehaast en schoot van dichtbij over. Zo moest Ropta Boys zich net als vorige week tevreden stellen met een puntendeling. Voor de vierde maal op rij wist Ropta Boys niet de volle buit te pakken. Volgende week wacht opnieuw een goede tegenstander, want dan komt Noordbergum op bezoek.

Conclusie: Ropta Boys en Birdaard waren beide van goede wil, maar beide konden geen stempel drukken op deze rommelige wedstrijd met een terechte eindstand van 1-1.