3 °C

Drachtster Boys wint van LTC

za 19 maart 2011, 10.53 uur

DRACHTEN - Drachtster Boys speelde in de Korfbalhal een competitiewedstrijd tegen LTC uit Assen. De Drentse middenmoter kreeg na een aftastende fase plotseling een ontketende thuisploeg tegenover zich, waardoor de ruststand 5 – 1 was. In een saaie tweede helft werd de eindstand op 7 – 2 bepaald en houdt Drachtster Boys koplopers Urk en Avanti in het vizier.

Arnaud Donker kreeg deze wedstrijd een speciale opdracht: spelmaker Robert Hamming van de bezoekers uit Assen zoveel mogelijk schaduwen. De talentvolle Hamming werd inderdaad geneutraliseerd en Drachtster Boys kwam langzamerhand op gang. Na twaalf minuten demarreerde Arnaud Donker over rechts en scoorde met een verdekt schot.

Niet lang daarna bediende Jurian Zwarts de goed doorgelopen Hylke Bakker die met een diagonale schuiver de tweede treffer aantekende. Het was de snelle Zwarts zelf die in de korte hoek voor 3 – 0 zorgde. Hierna kwam LTC even terug na een verdedigingsfout, maar uit een overtalsituatie knalde Rudolf Smedinga de Boys naar 4 – 1. Een fraaie actie van Arnaud Donker werd vlak voor rust slim binnengetikt door Atze Jan van der Ploeg en de riante tussenstand van 5 – 1 stond genoteerd.

In de rommelige tweede helft liep Drachtster Boys twee keer tegen geel aan. Dat kostte de thuisclub uiteindelijk één tegendoelpunt. Jurian Zwarts en Atze Jan van der Ploeg wisten echter ook het net te vinden en dat betekende dat er een 7 – 2 overwinning geboekt werd na een aardige eerste helft en een matige tweede. Drachtster Boys blijft meedraaien in de kopgroep van de eerste divisie en speelt woensdag de lastige uitwedstrijd in Peize tegen ONR uit Roden.