12 °C

Weer een kleine winst Futsal B'post

vr 18 maart 2011, 13.03 uur

BUITENPOST - Woensdag was het de topper tussen de nummers twee en drie in de 1e klasse A van het zaalvoetbal. Futsal Buitenpost tegen Blauw Wit’34. Futsal Buitenpost heeft nog een kleine kans op het kampioenschap en Blauw Wit’34 is nog niet zeker van nacompetitie. Dus voor beide in een overwinning wenselijk. De wedstrijd begon met een minuut stilte op verzoek van Blauw Wit’34.

Na deze korte onderbreking kon de wedstrijd beginnen. Futsal Buitenpost kwam vrij scherp voor de dag. Maar Blauw Wit’34 bleek ook een zeer sterke ploeg. Het was wachten voor beide teams wie als eerste zou scoren. Ditmaal was het Futsal Buitenpost die de score opende. Ronnie van der Vaart wist in de korte hoek de keeper te verrassen, 1-0. Vijf minuten later was het ook alweer gelijk nadat een speler vrij makkelijk wegdraaide en de vrije man vond bij de tweede paal, 1-1. Blauw Wit’34 kreeg daarna goede kansen op de voorsprong, maar verzuimde te scoren.

Ook Futsal Buitenpost kreeg goede kansen en uiteindelijk wist het vlak voor rust de 2-1 te maken via een Harmen van Dijke. Deze reageerde attent op een afgeslagen bal, 2-1. Hierna werd er gerust.

Na de rust zette Blauw Wit’34 meer druk naar voren en probeerde vroeg in balbezit te komen. Futsal Buitenpost ging op de counter loeren, maar kwam er moeilijk uit. De frustraties kwamen ook boven drijven en de scheidsrechter had kwam ogen te kort. Uiteindelijk kreeg Futsal Buitenpost loon naar werken. Een toegekende vrije trap werd door Jan Wytze van Dijk keurig binnengeschoten. De keeper leek hier wederom niet vrijuit te gaan.

Lang duurde deze comfortabele voorsprong niet. Het werd 3-2 na klungelen van Buitenpost achterin. Nog tien moeilijke minuten volgde, maar toen leidsman Van der Spoel voor de laatste maal floot stond er 3-2 op het scorebord. Weer drie punten. Koploper Renado verloor dezelfde avond ook nog. De volgende wedstrijd is dan ook tegen hetzelfde Renado thuis op 6 april om 20.00. De wedstrijd werd gesponsord door Rabobank Burgum-De Lauwers.