Account
Logo
Zoeken
4 °C
Rugbyclub Drachten derby Feansters
Foto: Sicco Riedstra

Rugbyclub Drachten derby Feansters

di 15 maart 2011, 13.57 uur

HEERENVEEN - Rugbyclub Drachten moest zondag aantreden tegen Heerenveen, wat beslissend was om alles in eigen hand te houden. Op het moment toen het ovaal het luchtruim koos, begonnen de Feansters met een vliegende start wat resulteerde in een try. 0-7. De Drachtsters zetten direct de Feansters onder druk wat resulteerde in een penaltykick. 3-7.Vanuit die positie hielden RCD diezelfde druk en bepaalden de stand op 9-7.

Kort daarop beantwoorden de Feansters het met een try. 9-14. Kort voor rust kregen de Drachtsters een penaltykick toegekend die gemist werd. Aan de hand hiervan werd een scrum in het voordeel van de Drachtsters, wat uiteindelijk uitmondde in een try.

Ruststand: 16-14.

De tweede helft waren het echter de Feansters die alle druk zetten op de Drachtsters om terug te komen in de wedstrijd, maar het waren de Drachtsters die uiteindelijk het omzetten in een score door Jesper de Haan. 23-14. De Feansters hielden de druk op de Drachtsters waardoor hun een try scoorden, 23-21. Het waren de Drachtsters rugbyers die door goed motiverend werk van de laatste weken, de eindscore bepaalden op 28-21.

Zaterdag 19 maart word het NK mini's georganiseerd op het terrein van Rugbyclub Drachten. Een aantal spelers van RCD maken deel uit van het team van Noord-Nederland. Het spektakel begint om 10.00 op het Dwarsfjild (terrein rugbyclub drachten) aan de Dwarsvaart.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381