7.5 °C

V en V eindigt op de tweede plaats.

zo 13 maart 2011, 22.23 uur

GARYP - In de laatste wedstrijd van het zaalseizoen moest V en V het opnemen tegen runner-up Tietjerk. Zij hadden de laatste wedstrijden overtuigend gewonnen, terwijl het leek alsof V en V even de weg kwijt was na twee verloren wedstrijden.

Het werd een wedstrijd, waarbij door de twee ploegen gestreden werd voor de winst, beter gezegd gestreden werd om niet te verliezen. Want de beide verdedigingen waren duidelijk de baas over de aanvallers en dus waren de doelpunten schaars. Een strafworp van Roel Schipper en twee afstandschoten van Annemarieke Houtsma en Tiede Fokkema bracht de Garipers na een 3-3 tussenstand op een 6-4 voorsprong.

De laatste tekende hiermee voor zijn 200ste treffer in dienst van V en V. Echter bij de pauze waren de rollen omgedraaid en leidde Tietjerk de dans met 6-8. De tweede helft gaf een iets ander beeld. Vlug en Vaardig speelde zorgvuldiger en boog de achterstand om in een voorsprong door een vrije bal van Sytze Brouwer en vervolgens een strafworp van Wilco de Vries. De eindstand was 12-10.

Deze winst van de BioBalance 7-formatie resulteerde in een tweede plaats op de ranglijst. Helaas leverde dit geen prijs op. Het vizier kan nu gericht worden op de tweede helft van de veldcompetitie, waar er voor V en V een gedeelde koppositie valt te verdedigen. En juist de eerste wedstrijd op 2 april is tegen de andere koploper, DTL uit Hantum.

Doelpunten: Roel Schipper 4, Sytze Brouwer 3, Tiede Fokkema 2 en Corrie Betten, Annemarieke Houtsma en Wilco de Vries allen 1 doelpunt.