Account
Logo
Zoeken
6.1 °C

Gehavend VIOD speelt gelijk tegen WTOC

zo 13 maart 2011, 21.57 uur

DRIEZUM - Zaterdag stond de wedstrijd VIOD-WTOC op het programma, een altijd beladen maar leuk en sportief duel, VIOD probeert bovenin mee te blijven draaien terwijl WTOC de punten nog nodig heeft om zich veilig te spelen in de derde klasse B.

VIOD moest het deze wedstrijd stellen zonder de geschorste Jelmer Visser en geblesseerde Pieter van den Bosch en de al langere geblesseerde Jan Boonstra, waardoor er een paar mutaties in het team van VIOD noodzakelijk waren, het was voorstopper Roelof van der Veen die doorschoof naar het middenveld in deze wedstrijd en René van der Veen nam de voorstopper positie voor zijn rekening, deze deed dat met verve en werd na de wedstrijd verkozen aan VIOD-zijde als “man of the match”.

Het was VIOD die in het begin van de wedstrijd het voortouw nam en druk zette op de verdediging van WTOC, zo was het Roelof van der Veen die in de beginfase van de wedstrijd door een goed opgezette aanval alleen op keeper Foeke Durk Dijkstra van WTOC af kwam, Roelof had misschien iets te veel tijd om na te denken wat te doen waardoor Foeke Durk Dijkstra op ietwat pijnlijke manier redding kon brengen.

Even later was het wel raak voor VIOD uit een hoekschop genomen door Nykle Durk van der Valk, langste man op het veld en daar om heen, Sytze Wiersma, normaal gebruikt als bliksemafleider, kwam nu goed naar de bal toe en kopte onberispelijk binnen, een op dat moment een verdiende voorsprong.

Na dit doelpunt was het de beurt aan WTOC om de druk op het doel van VIOD op te voeren en kregen een paar kleine kansjes, maar ze konden de bal niet achter keeper Meindertsma van VIOD krijgen. Na een kwartier spelen moest laatste man Jouke Bosgraaf noodgedwongen worden vervangen door de naweeën van de blessure opgelopen tegen Friese Boys vorige week, waardoor Roelof van der Veen op de laatste man positie kwam te spelen en kwam Sjoerd Visser in de ploeg, door deze wissel, de zoveelste mutatie in de ploeg van interim trainer Leen Spek, was het eerste even zoeken en kon WTOC steeds meer druk zetten op het doel van VIOD, maar tot grote kansen kwam de ploeg van Martin Brandsma vooraleerst niet, tot na bijna een half uur spelen het toch raak was voor WTOC.

Een aanval over de rechterkant van WTOC en waar VIOD niet scherp verdedigde, was het Erik Jan Dijkstra die via keeper Meindertsma raakschoot 1-1.

Na dit doelpunt kreeg WTOC meer vertrouwen in eigen kunnen en kwam VIOD goed weg toen na goed voorbereidend werk van Erik Jan Dijkstra, Jilles Bosma de keeper van VIOD kon testen, deze bracht bekwaam redding waardoor de stand gelijk bleef. Aan de andere kant kwam Pieter Ele Kuitert vanaf links het strafschopgebied binnen en schoot de bal rakelings langs de tweede paal, na nog wat speldenprikjes over en weer werd er in de eerste helft niet meer gescoord en werd de rust bereikt met een 1-1 stand.

De tweede helft was op een paar momenten na WTOC de meerdere, en was het VIOD die via de counter vooral over de rechterkant voor gevaar zorgde, zo waren er kansen voor Pieter Ele Kuitert die de keeper van WTOC in de korte hoek probeerde te verschalken, maar die wederom goed redding bracht. De aanvallen van WTOC werden een prooi voor de verdediging van VIOD en was het vaak de eindpass van WTOC die net de scherpte miste, hoe dichter de wedstrijd het einde naderde hoe rommeliger het spel werd van beide kanten en werd het vooral op het middenveld uitgevochten.

Er werd in deze wedstrijd niet meer gescoord en met de 1-1 eindstand konden beide ploegen na de wedstrijd wel enigszins mee leven, VIOD blijft door deze uitslag derde en WTOC elfde staan in de derde klasse B, na de wedstrijd konden de spelers en supporters van beide ploegen genieten van live muziek in de kantine van VIOD.

Volgende week staat voor VIOD de wedstrijd in en tegen Dokkum op het programma, aanvang 14.30.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand