10.3 °C

Verlies voor KV Drachten

zo 13 maart 2011, 20.43 uur

DRACHTEN - KV Drachten/Van der Wiel verliest laatste zaalwedstrijd

DRACHTEN - Drachten/Van der Wiel heeft zaterdag ook de laatste zaalwedstrijd in de Hoofdklasse A verloren. Voor de reeds gedegradeerde groenhemden stond er thuis niets meer op het spel, maar toch werd het aanwezige publiek getrakteerd op een aantrekkelijke wedstrijd tegen Eibernest/Vrolijk. Deze ploeg was bij winst zeker van deelname aan de kruisfinales. Vanaf het begin van de wedstrijd werd er door beide ploegen strijd geleverd. Nadat Eibernest/Vrolijk 0-2 op het scorebord zette begon ook de doelpuntenmachine aan Drachtster zijde. Bij een stand van 8-8 moest Drachten/van der Wiel-speelster Jolanda Klos het veld verlaten vanwege een knieblessure. Romke Adema maakte net voor rust uit een vrije bal 9-8. In de tweede helft was het Arnold van der Kooij die uit een strafworp 10-8 maakte. Daarna kwamen de Hagenaren sterk terug in de wedstrijd. Vijf minuten voor het einde stond het scorebord op 15-19. Eibernest/Vrolijk maakte de wedstrijd netjes af. Einduitslag: 16-21. Scores KV Drachten/Van der Wiel: Romke Adema 5, Arnoud Doornbos 4, Sanne Doornbos 2, Marten Penninga 2, Ritske Wagenaar 1, Fiona Broersma 1, Arnold van der Kooij 1