4.1 °C

Ropta Boys gelijk tegen koploper

zo 13 maart 2011, 16.40 uur

EASTERNIJTSJERK - Na twee nederlagen op rij voor Ropta Boys was het de bedoeling om te stunten tegen koploper RWF. Dit lukte gedeeltelijk, want in een gelijkopgaande wedstrijd was de uiteindelijke 0-0 een terechte uitslag. RWF was in de eerste helft de betere ploeg, terwijl Ropta Boys in de tweede helft het beste voor de dag kwam op sportveld “De Fiver” te Oosternijkerk.

Onder leiding van scheidsrechter H Swart uit Ferwerd mocht pupil van de week Frans Postmus de aftrap verrichten onder ideale voetbal omstandigheden. In het begin was het van beide kanten wat aftasten. Het eerste kwartier kwam het gevaar alleen van afstand. Geert Linthof en Sander Braaksma schoten van afstand, maar beide schoten waren geen probleem voor RWF keeper Berend Jongsma.

Na dit kwartier trok RWF de wedstrijd enigszins naar zich toe. RWF voetbalde in de eerste helft net iets gemakkelijker dan Ropta Boys. RWF creëerde enkele goede mogelijkheden. Een afstandsschot van Janko Veenstra ging maar net over. Een counter van RWF werd goed voorgegeven door Erik Jan van der Weg, maar gelukkig voor Ropta Boys was iedereen te laat om de bal binnen te tikken.

In deze fase had Ropta Boys veel moeite met koploper RWF. In de 26e minuut werd er slecht uitverdedigd door Ropta Boys met als gevolg dat Menno Veenstra alleen richting Ropta Boys keeper Hillebrand Tanja kon lopen. Hij treuzelde te lang, waardoor Sander Braaksma op het laatste moment redding kon brengen. Twee minuten later was er opnieuw een vlotte combinatie van RWF.

Opnieuw werd Janko Veenstra in stelling gebracht, maar zijn inzet werd knap gepakt door keeper Hillebrand Tanja. Ondanks het overwicht van RWF kreeg Ropta Boys nog een buitenkansje via een vrije trap. Deze vrije trap van Geert Linthof ging net over.

In de 40e minuut was het opnieuw RWF. Een corner werd in één keer uit de lucht geplukt door Rene van der Wier. Deze inzet werd even fraai gered door Hillebrand Tanja. In de slotfase van de eerste helft was er nog geel voor Meindert Jongsma van RWF en Sander Braaksma van Ropta Boys. Na nog 4 minuten blessuretijd eindigde deze eerste helft in 0-0. Met deze ruststand mocht Ropta Boys het meest tevreden zijn.

In de rust werd Simon Dijkstra gewisseld voor Auke Meinsma. In de tweede helft kwam Ropta Boys veel sterker voor de dag. In het eerste kwartier na rust had Ropta Boys al meer mogelijkheden gehad dan in de gehele eerste helft. Birhanu Rispens had de openingstreffer in de 50e minuut op zijn schoen. Hij omspeelde twee RWF-ers, maar zijn strakke inzet werd een prooi voor RWF keeper Jongsma.

Ropta Boys nam het initiatief en creëerde mogelijkheden via Tjidsger Braaksma en Birhanu Rispens. Steeds vonden de voorwaartsen keeper Jongsma op hun weg. Net als in de eerste helft RWF, wist ook Ropta Boys in de tweede helft het veldoverwicht en de kansen niet om te zetten in goals. De ballen die hoog voor werden gegeven waren steeds een prooi voor RWF aanvoerder Rene van der Wier. Hij heerste in de lucht achterin bij RWF.

In het laatste kwartier kwam het evenwicht terug in de wedstrijd. Het spel ging op en neer met mogelijkheden aan weerszijden. Beide keepers stonden deze middag hun mannetje en waren geenszins van plan te capituleren. Hierbij werd keeper Berend Jongsma geholpen, want in de 38e minuut kwam RWF heel goed weg. Via een goede Ropta Boys aanval wist Geert Linthof keeper Jongsma te kloppen met een lob. Alleen deze lob belandde niet in het doel, maar boven op de lat.

Pech voor Ropta Boys en geluk voor de koploper. In de slotfase werd het spel rommeliger. Ondanks het slordige spel kreeg RWF nog een hele goede mogelijkheid via Hilbert Jongsma, maar ook hij vond keeper Hillebrand Tanja op zijn weg. Zo bleven de treffers uit, maar de spanning was voelbaar, want één goal zou een winnaar opleveren.

Ropta Boys probeerde het in de slotfase nogmaals via afstandschoten van Jan Meinder Castelein, Willem Wijma en Auke Meinsma. Maar ook hier ontbrak de precisie en stond een goede keeper een goal in de weg.

In de slotminuut had Tjiddsger Braaksma zich nog tot matchwinnaar kunnen kronen. Uit een voorzet van Willem Wijma kopte Tjidsger Braaksma in kansrijke positie net naast. Zo eindigde deze topper uiteindelijk na 90 minuten voet bal onbeslist. Misschien had er voor Ropta Boys iets meer ingezeten. Toch konden beide ploegen vrede hebben met deze doelpuntloze puntendeling.

Eindstand: 0-0.