Account
Logo
Zoeken
4.4 °C

Dokkum wil (water)toeristen trekken

do 10 maart 2011, 17.35 uur

DOKKUM - Dokkum kan als toeristische (watersport)stad beter bekend worden. Dat is de conclusie van de gemeente Dongeradeel in samenwerking met provincie Fryslân en Grontmij. Door een aantal maatregelen kan Dokkum een watersportkern worden, waar het prettig verblijven is voor de watersporter. Dit moet leiden tot meer bestedingen. Ondernemers kunnen vervolgens op de gepresenteerde plannen inspelen door de watersporters het nodige te bieden, bijv. in de vorm van meer en betere mogelijkheden om uit te gaan en te winkelen.

Het verbeteren van de bereikbaarheid van de fraaie binnenstad vanaf het water is een van de maatregelen waaraan wordt gedacht. De fraaie bolwerken liggen regelmatig vol boten maar een duidelijke routing naar het centrum ontbreekt nog. Er kunnen ook meer aanlegplaatsen gemaakt worden, inclusief mogelijkheden om stroom en water af te nemen. Ook is de wens uitgesproken de noordelijke grachten bevaarbaar te maken. Dit is nu niet mogelijk omdat een aantal bruggen te laag zijn.

Keuzes maken
Verschillende partijen hebben een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het zogenoemde ‘masterplan’. Toeristische- en middenstandsondernemers, VVV, TOOL, de havenmeester, WSV Dokkum en vertegenwoordigers van de wijkraad binnenstad hebben meegedacht. In het masterplan wordt een toekomstvisie geschetst waarbij alle voorstellen op elkaar zijn afgestemd. Niet alle voorstellen kunnen tegelijkertijd worden uitgevoerd. Als eerste worden die voorstellen opgepakt die de meeste watersporters aantrekken.

Kansen regio
Dongeradeel wil haar toeristisch-recreatieve potenties onder de aandacht brengen bij een breed publiek. De regio biedt volop kansen. Niet alleen kansen voor bezoekers, maar ook voor investeerders en ondernemers. De kansen van de regio werden ter inleiding van de avond gepresenteerd met behulp van de film ‘Het pure karakter van regio Dokkum’ en de bijbehorende animatie gericht op de morgelijkheden voor investeerders.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'