7.4 °C

VIOD verliest nipt van Friese Boys

zo 6 maart 2011, 15.30 uur

DRIEZUM - VIOD was zaterdag vooral in de eerste helft de beter voetballende ploeg in Kollumerzwaag, maar Viod wist niet te winnen van Friese Boys en verloor met 3-2.

De mannen van interim trainer Leen Spek begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd waardoor er na 5 minuten al een 1-0 voorsprong op het scorebord stond voor Friese Boys, een vrije trap die vanaf links werd genomen was lang onderweg richting de tweede paal, iedereen van Viod ging onder de bal door, het was Theo Beerda van Friese Boys die geheel vrij staand de bal over keeper Meindertsma heen kopte in de verre hoek.

Na de eerste zwakke tien minuten, rechte Viod haar rug en was het alleen Viod wat de klok sloeg. Alleen waar Viod anders altijd gemakkelijk scoort, was dat zaterdag niet het geval. Viod creëerde vele kansen, waaronder minimaal 7 uitgespeelde honderd procent kansen waar Viod er niet één van wist te scoren. Of de paal stond een doelpunt in de weg of de zeer goed keepende Auke Hoekstra van Friese Boys stond op de goeie plek, die een snoeihard schot van Pieter van den Bosch uit de hoek griste. Een bal van Sjoerd Visser vanaf 5 meter pakte en Pieter Ele Kuitert die net het geluk ontbeerde om te doelpunten.

Na deze legio van kansen aan Viod zijde kwam Friese Boys geheel tegen de verhouding in op 2-0, het was de razendsnelle James van der Bij die zijn directe tegenstander Bauke Visser te slim af was en over rechts goed op kwam en de bal hard voor de goal bracht, waar Sean Humphries hard binnen knikte, een zware domper voor Viod die op dat moment heer en meester was op het veld, maar dan komt de aloude voetbalwet om de hoek, als jezelf de kansen niet weet te benutten, dan krijg je hem zelf om de oren.

Na de 2-0 ging Viod gewoon door met aanvallen en iedereen bij Viod hoopte nog voor de rust de terechte aansluitingstreffer te scoren, wat gelukkig ook gebeurde, Jelmer Visser kreeg de bal vanaf links aangespeeld en kapte zich goed vrij en liet de goalie van Friese Boys deze keer wel kansloos en schoot de bal hard in de linker bovenhoek, een mooi en belangrijk moment om te scoren voor rust, maar het werd nog mooier toen Jouke Bosgraaf net voor de rust een vrije trap kreeg en deze hard laag in de zestien schoot. Deze ging via via tegen de keeper aan en de bal stuitte van de keeper af het veld weer in en kwam voor de voeten van Pieter Ele Kuitert die deze onberispelijk binnen knalde, waardoor Viod de meer dan verdiende gelijkmaker op het bord liet bijschrijven.

De tweede helft ging Viod in dezelfde samenstelling verder maar hoe anders was het vertoonde spel in vergelijking met de eerste helft, de eerste helft liet Viod de bal goed rond gaan en hield de bal goed in de ploeg, de tweede helft werd te vaak de lange bal gespeeld waardoor de linies te ver uit elkaar kwamen te liggen en konden de middenvelders het amper bijbenen, het werd rommeliger en zo goed er in de eerste helft werd gespeeld, was er in de tweede weinig meer van over, toch kwam Viod er nog een paar keer gevaarlijk uit maar de kansen die Viod kreeg werden niet benut, en het was uitkijken voor de counters van Friese Boys onder leiding van de snelle James van der Bij, die overigens vorige week tegen WTOC nog bankzitter was, één van de gevaarlijkste mensen aan Friese Boys zijde.

Viod probeerde de 2-3 te forceren maar de echte grote kansen zoals in de eerste helft kwamen er eigenlijk niet meer, het was tien minuten voor tijd dat Viod een hoekschop kreeg, deze kwam zeer slecht voor het doel op de zestienmeter, waar iemand van Friese Boys zo de bal vrij kon aannemen en zo de counter op kon zetten, Friese Boys kwam met een overtal er snel uit, met nog een mislukte sliding op de middenlijn van Sjoerd Visser konden de mannen uit Kollumerzwaag zo door lopen over links, maar door nog wat getreuzel aan Friese Boys kant kon Viod zich nog enigszins hergroeperen, de bal werd terug gespeeld op Ludo Bosma van Friese Boys en op 25 meter van de goal van Viod kon hij vrij aanleggen en tot ieders verbazing vloog de bal hard in de linkerbenedenhoek.

Viod ging wederom opzoek naar de gelijkmaker, die kansen kwamen er ook nog wel, het was Roelof van der Veen die de bal in de laatste minuut net niet binnen wist te koppen en zo wist Viod de gelijkmaker niet meer te maken. Viod had de derde plek steviger in handen kunnen krijgen, maar door dit verlies zakt Viod naar de vierde plek in de derde klasse B, op doelsaldo weliswaar, maar toch. Dinsdagavond 8 maart heeft Viod de kans om dit verlies recht te zetten, dan wordt de inhaalwedstrijd tegen Wykels Hallum gespeeld op sportpark Treffers Heech te Driezum, aanvang 20.00.