4.9 °C

Boelenslaan verliest van Joure.

zo 6 maart 2011, 10.13 uur

BOELENSLAAN - Boelenslaan verliest van Joure. In een rommelige en van beide kanten slecht gespeelde wedstrijd, heeft Boelenslaan een puntje laten liggen in Joure. Boelenslaan miste op cruciale momenten de scherpte om te winnen. Mooie kansen werden om zeep geholpen.

Verder was men niet gelukkig met enkele beslissingen van de leidsman. Boelenslaan kon tot de rust goed bijblijven, maar moest in de laatste tien minuten van de wedstrijd het onderspit delven. Joure opende in de eerste seconden van de wedstrijd de score van afstand 1-0. Tjeerd Boomsma benutte een klein kansje 1-1. Door een strafworp van Peter Hylkema kwam Boelenslaan op een 1-2 voorsprong.

Joure scoorde ook uit een strafworp gelijk 2-2. Boelenslaan was in deze fase de betere ploeg, maar vergat te scoren. Toch kon het nog een keer op voorsprong komen, door een klein kansje van Tjeerd Boomsma 2-3. Daarna scoorde Joure gelijk en nam zelfs voorsprong 4-3. Boelenslaan scoorde voor rust nog twee keer uit een strafworp, door Peter Hylkema en Sietse de Boer. Toch ging Joure met een 6-5 voorsprong de rust in. Na rust kwam Boelenslaan sterk terug, door een schot van afstand van Joeke van der Velde en een klein kansje van Sietse de Boer werd het 6-7.

Daarna moest Boelenslaan toezien dat Joure vijf doelpunten op rij scoorde en op een 11-7 achterstand zette. De wedstrijd leek gespeeld. Toch kwam Boelenslaan nog een keer terug middels twee inloopballen van Merle De Wind en een strafworp van Tjeerd Boomsma werd het 11-10. Alles leek weer mogelijk. Joure maakte aan alle onzekerheid een einde, en door twee strafworpen werd de eindstand Bepaald op 13-10. Volgende week speelt Boelenslaan de laatste zaalwedstrijd dit seizoen Thuis tegen kampioen Westergo. Voor Boelenslaan scoorden. Tjeerd Boomsma drie keer, Merle de Wind twee keer, Peter Hylkema twee keer, Sietse de Boer twee keer en Joeke van der Velde.