10.9 °C

Ropta Boys verliest van Rottevalle

za 5 maart 2011, 19.46 uur

ROTTEVALLE - Ropta Boys heeft zich afgelopen zaterdagmiddag niet kunnen revancheren voor de nederlaag van vorige week. Ropta Boys heeft het geprobeerd, maar na een goed begin in Rottevalle was het thuisploeg die na 20 minuten voetbal de lakens uitdeelde in deze wedstrijd. Na negentig minuten stond Ropta Boys voor de tweede maal op rij met lege handen. Een verdiende overwinning van 2-0 voor de thuisploeg Rottevalle.

Het begin van de wedstrijd was voor de ploeg van de geplaagde trainer Yko de Boer. Geplaagd, omdat het hem en zijn ploeg niet mee zit in de afgelopen weken. De ploeg heeft te maken met veel blessures, waardoor het de afgelopen weken puzzelen is geblazen. Geen excuus, maar het is nooit leuk om veel te wijzigen in een draaiend elftal. Overigens niets ten nadele van de vervangers, want Ropta Boys wist goed te starten in Rottevalle.

Vooral Simon Dijkstra werd in de beginfase tweemaal goed in stelling gebracht, maar zijn eerste schot miste de richting en zijn tweede schot was te zacht en hierdoor een prooi voor de Rottevalle keeper. Nog binnen de eerste 20 minuten waren er mogelijkheden voor Geert Linthof en Birhanu Rispens. Beide keren wist de Rottevalle keeper het gevaar te neutraliseren.

Het betere spel van Ropta Boys werd na 20 minuten overgenomen door Rottevalle. De ploeg werd sterker en begon dreigender te worden voor de goal van Ropta Boys keeper Geart Dam. Wat Ropta Boys niet kon gebruiken gebeurde na bijna 30 minuten voetbal. Ropta Boys kwam op achterstand.

Een uitbrak van Rottevalle werd onreglementair onderbroken door Andries Weidenaar. De toegekende vrije trap werd strak ingeschoten en nog met hoofd aangeraakt door Rottevalle speler Liekele Kamminga en verdween onhoudbaar binnen. (1-0) Door deze achterstand was Ropta Boys van slag. Rottevalle begon steeds beter te voetballen en drong Ropta Boys terug. Meteen na de 1-0 kwam Ropta Boys met de schrik vrij.

Een goede combinatie van Rottevalle werd afgerond met een schot die centimeters naast het Ropta Boys doel verdween. In het laatste kwartier kwam Ropta Boys niet echt meer in het stuk voor. Rottevalle deelde de lakens uit, maar wist het veldoverwicht voor rust niet meer om te zetten in meer doelpunten. De rust werd nog enigszins met perspectief bereikt. De 1-0 ruststand gaf nog voldoende ruimte voor Ropta Boys om iets recht te zetten.

Net als in de eerste helft was er in de beginfase opnieuw veel balbezit voor Ropta Boys. Helaas bleef het daarbij, want Rottevalle liet Ropta Boys de bal rondspelen op eigen helft, maar bij diepgang was Rottevalle oppermachtig. Rottevalle speelde kien en wist precies waar men mee bezig was in deze fase van de wedstrijd. Trainer Yko de Boer wisselde Simon Dijkstra voor de van een blessure teruggekeerde Roelof Weidenaar.

Daarnaast moest Willem Wijma noodgedwongen met een hoofd blessure worden gewisseld voor Johannes de Groot. De wissels waren nog maar koud binnen of nummer twee lag in het net voor Rottevalle. De verdediging van Ropta Boys grijpt in, maar in de kluts komt de bal op de rand 16 meter voor de voeten van een Rottevalle speler.

Deze aarzelde geen moment en schoot de bal wonderschoon en onhoudbaar voor keeper Geart Dam in de kruising (2-0) Na deze goal wist Ropta Boys nog één hele goede kans te creëren op de aansluitingstreffer.

Tjidsger Braaksma stuurde Roelof Weidenaar weg en oog in oog met de Rottevalle keeper kon Roelof onvoldoende de punt van de schoen tegen de bal plaatsen. De inzet was te zwak, waardoor Ropta Boys niet terug kwam in de wedstrijd. Rottevalle ging gesteund met deze voorsprong goed door en Ropta Boys had zelfs geluk dat een vrije trap door iedereen werd gemist en eindigde op de paal.

De wedstrijd was gespeeld. Rottevalle had de wedstrijd volledig onder controle en Ropta Boys had niet de macht om potten te breken in deze wedstrijd. In de slotfase moest tot overmaat van ramp Sander Braaksma met een blessure het veld nog ruimen voor invaller Jorrit Jaap Weidenaar.

Ropta Boys welwillend, maar niet doortastend genoeg tegen deze sterke tegenstander Rottevalle. Dit leverde voor de tweede maal op rij een nederlaag op. Ropta Boys verliest hierdoor enigszins de aansluiting met de top van 4e klasse B. Na negentig minuten moest Ropta Boys andermaal het hoofd buigen en verloor terecht met 2-0 in en van Rottevalle.