4.4 °C

Broekster Boys kan geen vuist maken

za 5 maart 2011, 19.44 uur

DAMWALD - Zaterdag was er de wedstrijd om de tweede plaats in de tweede klas I tussen Broekster Boys en VC Trynwalden. Hedzer Prins en Sietse Rozema waren geblesseerd.

VC Trynwalden is voor Broekster Boys vaak een angstgegner. Toch kwam Broekster Boys na vier minuten op een 1-0 voorsprong. Tjalling van der Meulen wist een vrije trap tot doelpunt te verzilveren. Keeper Gert Schaafsma wachtte op het fluitje van de scheidsrechter, maar zag de bal zomaar in het doel verdwijnen. In de allereerste thuiswedstrijd van het seizoen kwam Broekster Boys tegen Zeerobben in de allereerste minuut op voorsprong, maar verloor tegen Zeerobben met 2-3.

Oud Broekster Boys speler Piet Wessel Dijkstra kreeg een minuut later een enorme kans voor de gelijkmaker, maar Dijkstra schoot net naast. En direct daarna kreeg Stephan Overkempe een enorme kans, maar hier wist keeper Gert Schaafsma een doelpunt te voorkomen. VC Trynwalden kwam in die eerste helft steeds beter in zijn spel. Na een half uur schoot Paul Westra namens VC Trynwalden maar net over. Broekster Boys was gewaarschuwd.

Tien minuten voor het rustsignaal wist Paul Westra namens VC Trynwalden wel te scoren ( 1-1 ). Het schot was niet hard, maar via de voet van Karim Oortgijsen belandde de bal in de goal. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust kwam VC Trynwalden goed uit de startblokken. Stephan Overkempe kreeg weinig kansen tegen de veertigjarige Tjeerd Rijpma. Na de rust wist VC Trynwalden nog één keer te scoren ( 1-2 ). Oane Rijpma was de matchwinnaar en VC Trynwalden was heel blij met de verdiende overwinning. Broekster Boys kreeg in die tweede helft geen echte kansen. En VC Trynwalden gaf geen enkele kans weg. VC Trynwalden raakte in de tweede helft zelf nog eens de lat.

Scheidsrechter Smedes had een gemakkelijke middag en had geen enkele intentie om een kaart uit te delen. De wedstrijd was sportief. Geert Lammert Wijnsma viel geblesseerd uit. Broekster Boys kon net als in de eerste wedstrijd weer geen vuist maken na een snel verkregen voorsprong. Door de nederlaag kan Broekster Boys de tweede plaats verliezen.

Tjeerd Rijpma verklaarde na afloop blij te zijn met overwinning. Toch was Rijpma niet tevreden over zijn eigen spel. Acht minuten voor het eindsignaal leek Tjeerd Rijpma geblesseerd het veld te moeten verlaten, maar gelukkig viel het mee. VC Trynwalden vierde de overwinning uitbundig en Broekster Boys zal de draad weer moeten oppakken.