Account
Logo
Zoeken
6.8 °C

Klap met balk geen moordpoging

vr 4 maart 2011, 15.12 uur

LEEUWARDEN - De 42-jarige Eastermarder die op 12 november vorig jaar een 37-jarige dorpsgenoot met een balk op net hoofd sloeg, heeft zich niet schuldig gemaakt aan een poging tot moord. De rechtbank in Leeuwarden vindt dat niet bewezen kan worden dat de man met voorbedachte rade naar het slachtoffer is gefietst om hem met een meegenomen balk te lijf te gaan.

De Eastermarder heeft het slachtoffer uiteindelijk wel met de balk op het hoofd geslagen, maar dat is een opwelling gebeurd, vindt de rechtbank. Het was de bedoeling van de man om met het stuk hout te dreigen. Hij werd voor een poging tot doodslag veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden, plus 5 maanden voorwaardelijk. Dat is aanzienlijk lager dan de eis van de officier van justitie van twee weken geleden.

De officier eiste voor een poging tot moord 1,5 jaar cel, plus een half jaar voorwaardelijk. De Eastermarder komt onder toezicht van de reclassering. Hij wilde verhaal halen omdat hij nog geld van het slachtoffer kreeg. Het stak de verdachte dat de ander gewoon doorging met zijn werkzaamheden en rondjes in de kroeg gaf, terwijl hij failliet was verklaard en hij nog een schuld uit had staan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM






regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie