4.8 °C

Drachtster Boys bekert tegen Renado

vr 4 maart 2011, 10.46 uur

SINT NICOLAASGA - Woensdag speelde Drachtster Boys in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen eerste klasser Renado uit Sint Nicolaasga. Hoewel de thuisploeg goed partij gaf wist Drachtster Boys naar een 1–4 ruststand te lopen. Daarna ontspon zich een hectische tweede helft, waar de Boys drie keer met een man-minder moesten spelen. Renado kwam terug tot 4–4, maar zo’n drie minuten voor tijd schoot Benjamin Donker de Boys naar de halve finale.

Hylke Bakker scoorde al na twee minuten uit een vrije trap. Daarna drong Renado aan, maar schoot Arnaud Donker hard op de lat. Halverwege de eerste helft bediende Jurian Zwarts Atze Jan van der Ploeg en hij scoorde de 0 – 2. Niet lang daarna kreeg een Renado aanvaller de bal in de kluts mee en scoorde fraai. Benjamin Donker en Arnaud Donker bepaalden de ruststand op 1 – 4.

In de tweede helft ging er van alles mis bij de Boys. Renado drong aan en scoorde al snel de 2 – 4. Daarna kreeg Bert van der Werff - hij verving de geblesseerde Rudolf Smedinga - geel vanwege te weinig afstand bij een vrije trap. De ondertal situatie werd knap overleefd. Toch zette Renado goed door en scoorde 3 – 4. Drachtster Boys wist wel te counteren maar had het vizier niet meer op scherp. Weer werd een tijdstraf, deze keer voor Atze Jan van der Ploeg, doorstaan. Toch scoorde het felle Renado 4 – 4. Met nog drie minuten op de klok bediende Arnaud Donker met een strakke pass zijn broer Benjamin. Deze omspeelde handig de keeper en schoot de Boys naar de halve finale van de Noordelijke Beker: 4 – 5.

In de slotfase liep doelman Luuk Westerhof nog tegen geel aan vanwege hands. Benjamin Donker verdedigde tijdens de man-minder het doel met succes. Op vrijdag 11 maart speelt Drachtster Boys in eigen Korfbalhal de halve finale om 21.00 uur tegen hoofdklasser De Herauten uit Bergum.