8.1 °C

Ropta Boys strandt in strijd om titel

za 26 februari 2011, 21.10 uur

AUGUSTINUSGA - De gemoederen waren verhit en de druiven waren ontzettend zuur voor Ropta Boys na afloop van de wedstrijd tussen ASC en Ropta Boys. De gemoederen waren verhit, omdat Ropta Boys duidelijk speelde tegen twaalf man. Scheidsrechter R Dijkstra uit Feanwâlden drukte een dusdanige stempel op deze wedstrijd dat Ropta Boys zich behoorlijk bestolen voelde na 90 minuten voetbal. Zwak uitgedrukt kan worden gesteld dat Ropta Boys in deze belangrijke wedstrijd de dupe is geworden van een ietwat dubieus leidende scheidsrechter.

Natuurlijk is niet alleen de leidsman de boosdoener. Ropta Boys mag zichzelf ook achter de oren krabben. In de eerste 20 minuten was er geen vuiltje aan de lucht en had Ropta Boys afstand moeten nemen van ASC. Dit liet de ploeg na, want de voorwaartsen Birhanu Rispens en Tjidsger Braaksma kregen mogelijkheden om de wedstrijd vroeg te openen met een goal. Keeper Brandsma wist een paar keer goed in te grijpen en uit een vrije trap kopte Tjidsger Braaksma net naast.

Ropta Boys nog steeds spelend zonder vaste as begon dus goed aan de wedstrijd. Na 10 minuten zag Simon Dijkstra zijn schot van afstand net naast het doel verdwijnen. Na een kwartier gaf Tjidsger Braaksma een prachtige steekpass op Birhanu Rispens. Birhanu schiet heel goed in, maar de bal werd even fraai gered door doelman Arie Brandsma van ASC. Op dat moment helemaal niets aan de hand, want Ropta Boys was heer en meester. ASC kwam sporadisch in de buurt van keeper Hillebrand Tanja.

In de 22e minuut begint de ellende. Een opstootje om niets leverde Birhanu Rispens een gele kaart op voor praten. Zwaar gestraft, maar acceptabel. Nog steeds niets aan de hand. Ropta Boys herpakt zich en begint opnieuw te voetballen en krijgt opnieuw kansen om te scoren. Eerst kopt Johannes de Groot net over het doel van ASC. In de 35e minuut kreeg Ropta Boys de beste kans van deze wedstrijd. Tjidsger Braaksma was de gehele ASC achterhoede te snel af, maar miste deze 100% kans oog in oog met keeper Brandsma.

Vlak voor rust sloeg de vlam in de pan. Ropta Boys kon niet veel goeds doen in de ogen van de scheidsrechter, maar daar moet je niet over zeuren. Waar Ropta Boys wel over mocht zeuren was het wegzenden van Birhanu Rispens na 40 minuten spel.

In een duel waar helemaal niets gebeurde kreeg hij tot grote verbazing van iedereen zijn tweede gele kaart voorgeschoteld en dus rood. Zo eindigde deze eerste helft behoorlijk in mineur. Met een speler minder werd onder een zeer onaangename sfeer de kleedkamers en de kantine opgezocht door spelers en publiek.

Over de tweede helft is eigenlijk geen goed woord te schrijven. De tweede helft had eigenlijk niets meer met voetbal te maken. Voor ASC was er één hoogtepunt.

In de 60e minuut wist Jan Bouius zijn ploeg op een 1-0 te zetten. Deze treffer zou uiteindelijk de winnende treffer zijn in een tweede helft die volledig uit de hand liep. De scheidsrechter strooide met kaarten. Met name de Ropta Boys spelers moesten het ontgelden. Ropta Boys probeerde het, maar vocht deze middag tegen de bierkaai. Over deze tweede helft zal ik niet meer uitweiden, want het is heel gemakkelijk om mensen te beschuldigen.

Laten we het er op houden dat Ropta Boys, met 10 man, heeft geprobeerd de bakens te verzetten. Helaas waren deze bakens niet te verzetten en moest Ropta Boys teleurgesteld een bittere pil slikken. Het verlies betekende dat de 2e periodetitel aan de neus van Ropta Boys voorbij gaat. RWF maakte geen fout en pakte hierdoor de 2e periodetitel op de valreep.

De manier waarop Ropta Boys deze titel laat liggen is op zijn zachtst gezegd niet leuk. Maar ook dat is voetbal. Hopelijk weet Ropta Boys deze teleurstelling snel te verwerken, want komende zaterdag moet Ropta Boys op bezoek in en tegen Rottevalle.

De enigste manier om deze grote teleurstelling te verwerken is om volgende week in en tegen Rottevalle goed voor de dag te komen.