8.2 °C

VV Anjum verliest van Friese Boys

zo 20 februari 2011, 13.44 uur

EANJUM - "Uitzonderingen bevestigen de regel". Dit spreekwoord was van toepassing op de wedstrijd zaterdagmiddag op sportpark ’t Kolkenfjild te Anjum. Meestal zijn wedstrijden tussen Anjum en Friese Boys geen saaie ontmoetingen. Zaterdag zagen de kleumende toeschouwers, die een beschut plekje voor de kantine tegen de wind opzochten, een wedstrijd waar men warm nog koud van werd.

Achteraf was de eerste helft en de laatste minuten van de wedstrijd nog de moeite van het bekijken waard. Dat de thuisclub won en drie punten kon bijschrijven was voor de Kolkenfjild bewoners hartverwarmend. Het met veel invallers spelend Friese Boys kwam van een koude kermis thuis. Na de midweekse overwinning op Wykels Hallum, hoopte de equipe van Henk de Boer/Jan Kempenaar op een goed resultaat tegen Anjum. Het leverde uiteindelijk slechts een figuurlijke koude douche op.

In het laatste kwartier van de eerste helft wist Anjum het scorebord tot tweemaal toe te wijzigen. De doelpunten kwamen op een vreemde manier tot stand.

Na een half uur spelen scoorde Anjum het eerste curieuze doelpunt. Vanaf het middenveld werd de bal hoog in het Friese Boys strafschopgebied gebracht. Waarschijnlijk door een Friese Boys verdediger belandde de bal tegen de winkelhaak in het doel achter doelman Hoekstra. De bal verdween echter niet in het doel, maar stuiterde weer het veld in. Friese Boys verdediger Theo Beerda probeerde in een ultieme poging de bal over het doel te schieten,voordat een Anjum speler in tweede instantie raak zou schieten. Bij het uitverdedigen verdween de bal echter niet over het doel maar in het doel.

Het tweede doelpunt viel net voor het slotsignaal van de eerste helft. Een pass vanaf het middenveld leek geen enkel gevaar op te leveren voor de Friese Boys verdediging. Louter Anjum speler Sip Jaap Bos ging op jacht naar de bal. Enige aarzeling in de Friese Boys verdediging zorgde ervoor dat de bal tegen de inkomende Sip Jaap Bos werd aangespeeld. In zijn sprong naar de bal, belandde deze wel of niet tegen de hand van de Anjum speler. Met een boog verdween de bal over keeper Auke Hoekstra in het doel. Het doelpunt werd goedgekeurd en bracht Anjum op een 2-0 voorsprong.

Deze stand zou heel lang op het scorebord blijven staan. Er gebeurde heel weinig op het goed bespeelbare Kolkenfjild. Het werd pas in de 85ste weer spannend,toen Friese Boys via Hans Feenstra, van dichtbij, de 2-1 liet aantekenen. Verder dan deze eretreffer liet Anjum tegenstander Friese Boys niet komen.

Een koude middag leverde drie punten. Enige smet op deze overwinning was het uitvallen van Klaas Jan Streekstra. Hopelijk valt de blessure mee. Zaterdag speelt Anjum uit tegen Stiens. Aanvang 14.30 uur.