Account
Logo
Zoeken
6.7 °C
Winst Rugby Club Drachten
Foto: Sicco Riedstra

Winst Rugby Club Drachten

do 17 februari 2011, 11.22 uur

DRACHTEN - Drachten moest aantreden tegen de Big Bulls uit Almelo die 4de staan in de competitie. En Drachten die onderaan staat, hoognodig op zoek zijn naar punten om nacompetitie te verkomen. De wedstrijd begon direct hard en fair van bijna kanten.

Al snel in de eerste helft kwam Drachten goed opzetten met prima combinatiespel en ronde het goed af door Roland van de Heide die goed meeliep in support. 5-0 in het voordeel van het thuis spelende team. Niet veel later werd er een panaltykick toegekend aan Drachten die het afronde door Bart Schouten, captain en trainer van RCD.

De Big Bulls uit Almelo anticipeerde goed op de tegenslag door een goede actie op te voeren door hun drie-kwarten en ronden het goed af door een try. 10-7. Tegen het einde van de 1ste helft besloten de Drachsters een panaltykick op de palen te nemen die benut werd. 13-7. Al snel daarop volgde een actie van de bezoekers die de ruststand op 13-12 zetten.

De tweede helft viel vooral op door tactische overwegingen door het thuisspelende team. Uit dat oogpunt werd besloten om een aantal panaltykicks op de palen te nemen waardoor Drachten op 19-12 kwam. Vanuit die stand is er niets meer weggegeven door de Drachsters.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
85.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
0%
Ik hoop dat het doorgaat!  
14.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'