Account
Logo
Zoeken
13.5 °C

Andries jaagt maatschappij op kosten

wo 16 februari 2011, 9.45 uur

SURHUISTERVEEN - Een landelijke verzekeringsmaatschappij is op zoek naar Andries uit Surhuisterveen. De man is namelijk in het bezit van een gestolen VW Bus (45-BV-HX) welke op naam staat van de maatschappij. Delta Lloyd dacht dat de auto na een diefstal allang naar het buitenland was verdwenen totdat er opeens brieven van het CJIB op de deurmat vielen. "Eigenlijk jaagt hij niet alleen ons maar de hele maatschappij op kosten" aldus Bert Rijnsburger van de verzekeringsmaatschappij. Het gaat nu om twee snelheidsboetes van 230 euro maar als hij een ongeval veroorzaakt dan is de bestuurder van de auto niet te traceren."

Nooit betaald
Op slinkse wijze werd de VW Bus gestolen bij Lammertink in Rijssen. Volgens Rijnsburger had Andries daar twee VW Bussen besteld waarvan de eerste keurig werd betaald en opgehaald. De tweede werd ook gekocht en op valse wijze op een bedrijfsnaam gezet. Deze auto werd echter wel opgehaald (zonder kentekenpapieren) maar werd nooit betaald (zoals uiteraard wel beloofd was). Nadat het autobedrijf aangifte bij de politie deed, kwam het gestolen voertuig automatisch op naam te staan van de verzekeringsmaatschappij.

Onverzekerd rondrijden
Nadat er bij de verzekering diverse boetes binnenkwamen, werd duidelijk dat de VW Bus nog gewoon in de regio rijdt. Zo werd er te snel gereden in de bus op de Gedempte Vaart in Surhuisterveen (27-01-2011) en de Peize Roderweg (24-01-2011). Bert Rijnsburger kan Andries niet traceren en ook het betreffende bedrijf meldde dat het vreemd is dat de auto op hun naam werd gezet.

Vogelvrij
Volgens de verzekeringsmaatschappij is er verder kennelijk iets misgegaan bij het opnemen van de aangifte waardoor de auto tot op heden nog niet als gestolen staat geregistreerd. Bert Rijnsburger roept mensen die de VW Bus zien op om dat te melden bij de politie. "Men rijdt eigenlijk vogelvrij rond en als duidelijk is waar het voertuig is, kunnen we het rijden gelijk stopzetten." Er bestaat overigens ook de mogelijkheid dat iemand anders momenteel in de auto rondrijdt.

Mensen die waardvolle informatie hebben, kunnen tevens in aanmerking komen voor tipgeld. "Er is een landelijke regeling voor tipgeld bij justitie getroffen. Via justitie wordt dan een vastgesteld percentage van de waarde van het object aan tipgever uitgekeerd. Dit is wettelijk vastgesteld" aldus Rijnsburger. Mensen die de auto zien, worden verzocht de politie te bellen en de locatie door te geven.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp








regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
39.5%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
31.5%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
8.5%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
20.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!