Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Mannen aangehouden dankzij Burgernet

ma 14 februari 2011, 14.32 uur

LEEUWARDEN - De politie heeft maandagmiddag een 34-jarige man uit Charleroi en een 21-jarige man uit Dublin aangehouden die in het winkelcentrum in Damwâld geld probeerden af te troggelen van oudere mensen. Ze deden dit samen met twee andere vrouwen. Zo werd er bij de pinautomaat geprobeerd de pincodes van de mensen te ontfutselen. De dames zorgden voor afleiding en tevens werden diverse babbeltrucs ingezet om de mensen te af- en te misleiden.

De politie zette gelijk een Burgernet actie in en dankzij alerte deelnemers wist de politie al snel dat het vier Oost-Europeanen vanuit Damwâld vertrokken waren. Voor de deelnemers was het gemakkelijk aangezien het viertal was vertrokken in een knalgroene opvallende BMW. Verder was het voertuig voorzien van een Belgisch kenteken. Het voertuig werd later aangetroffen nabij het MCL in Leeuwarden en daar konden twee mannen aangehouden worden.

Later werden ook de twee vrouwen getraceerd. De politie kon deze echter niet aanhouden aangezien zij geen strafbare feiten hadden gepleegd. Geen enkele poging in Damwâld was geslaagd. De twee mannen werden wel aangehouden. Hun auto was verdacht aangezien deze alleen gestart kon worden met een schroevendraaier.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette






regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval