Account
Logo
Zoeken
7.7 °C

Voorzitter stichting Job erkent schuld

za 12 februari 2011, 20.30 uur

BUITENPOST - De 'dader' die zich vorige week meldde in de zaak rondom de veroordeelde therapeut uit Buitenpost blijkt de nieuwe voorzitster te zijn van de Stichting 'Job-Kehillot' (JOB). De 44-jarige vrouw nam zelfs het stokje - wat betreft het voorzitterschap - eind november 2010 over van de veroordeelde therapeut zelf. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt deze site dat de briefschrijfster inderdaad nauw verbonden is met de stichting en het voorzitterschap vervult.

De man uit Buitenpost zou onterecht vast zitten. Via een persbericht liet de stichting JOB afgelopen week weten dat de echte dader zich had gemeld. Deze zou - in plaats van de therapeut - een vrouw uit Hurdegaryp 'zwart' hebben gemaakt. Het Openbaar Ministerie bevestigt het bestaan van de verklaring. Voor het OM blijft - ondanks de brief - vast staan dat de man verantwoordelijk is voor de feiten waarvoor hij onlangs gedagvaard werd. Er is volgens het OM totaal geen aanleiding tot nieuwe feiten.

Het is opvallend dat de vrouw pas - nadat de rechtszaak plaatsvond - de verklaring op 24 januari 2011 bij de politie deed. Ze zegt in de brief dat zij verantwoordelijk is voor diverse meldingen en dat zij op de computer van de veroordeelde een aantal brieven schreef. De Leeuwarder rechtbank veroordeelde de man uit Buitenpost tot drie maanden celstraf. Hij kondigde kort na de veroordeling aan om in hoger beroep te gaan om zijn onschuld te bewijzen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.6%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'