3.9 °C

Ropta Boys wint van hekkensluiter

za 12 februari 2011, 20.09 uur

KOOTSTERTILLE - Ropta Boys kende zaterdagmiddag geen enkele moeite met hekkensluiter SC Kootstertille. Ropta Boys won verdiend met 0-3, maar deze score had veel en veel hoger kunnen en moeten uitvallen. Ropta Boys vergat om het doelsaldo, wat eventueel belangrijk kan zijn voor de 2e periode, op te vijzelen.

In de striemende regen met toch nog vrij veel Ropta Boys publiek begon Ropta Boys voortvarend aan deze wedstrijd. Vanaf de aftrap creëerde Ropta Boys een 100% kans. De lange bal na de aftrap werd meteen diep gespeeld op Tjidsger Braaksma. Hij komt meteen oog in oog te staan met doelman Johan Laanstra, maar schuift de bal centimeters naast. Een identieke kans ontstond een paar minuten later.

Nu was het Arend Castelein die alleen opdook voor “de Tille” doelman, maar ook hij schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Zo had Ropta Boys eigenlijk de wedstrijd binnen vijf minuten kunnen beslissen. De 3e kans na 10 minuten was voor Birhanu Rispens, maar zijn schot ketste af op de vuisten van doelman Laanstra. Ropta Boys begon hierdoor sterk aan de wedstrijd en gaf Kootstertille vanaf minuut één geen kans op een verrassing.

Kootstertille kwam met name in de eerste helft weinig tot niet in de buurt van de kou kleumende Ropta Boys doelman Hillebrand Tanja. Een treffer voor Ropta Boys hing vanaf het begin al in de lucht. In de 20e minuut werd de verwachte treffer een feit. Arend Castelein wist met een mooie actie op het middenveld twee man af te schudden en gaf daarna perfect af op de vrijstaande Birhanu Rispens. Birhanu faalde niet en schoot de 0-1 in de touwen.

Na deze goal moest Roelof Weidenaar zich, na een tik op de enkel, laten vervangen door Simon Dijkstra. Na deze voorsprong ging Ropta Boys goed door en kreeg via Tjidsger Braaksma, Arend Castelein, Geert Linthof en Birhanu Rispens voldoende kansen en mogelijkheden om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Ropta Boys liet dit na en hield hierdoor onbedoeld het moeizaam voetballende Kootstertille in de wedstrijd. Maar na een dik half uur spelen wist Ropta Boys eindelijk de score te verdubbelen.

Deze goal kwam tot stand uit een mooie en vlot lopende aanval met een hoogstandje van Tjidsger Braaksma. Hij werd in de diepte aangespeeld en gaf in één beweging met een subtiele hakbal Birhanu Rispens een vrije doorgang. Birhanu was niet zelfzuchtig en legt de bal af op de vrijstaande Geert Linthof die met een geplaatste schuiver keeper Laanstra kansloos liet. (0-2)

Kootstertille kwam er in de eerste helft sporadisch aan te pas. Een enkele corner en een geblokt schot waren de wapen feiten van een berustend Kootstertille. De rust werd uiteindelijk met maar 0-2 bereikt. Een zwakke afspiegeling van het krachtsverschil. Tweede helft.

Kootstertille probeerde Ropta Boys meteen te verrassen door meer naar voren te spelen een eigenlijk min of meer zonder laatste man te spelen. Dit lukte even door een zwak begin van de geelgroene formatie van trainer Yko de Boer. Kootstertille kreeg enkele kleine mogelijkheden, maar wist niet de aansluiting te forceren. Ropta Boys herpakte zich en ging door bij waar het was gebleven in de eerste helft. Heel en heel veel kansen creëren, maar even vaak werden deze kansen niet omgezet in doelpunten.

Dit mag Ropta Boys zich aanrekenen. In deze wedstrijd had het geen gevolgen, maar de afwerking deze middag was ruim onvoldoende. Niet één, maar meerdere spelers hielden niet het overzicht voor het doel en maakten veelal de foutieve beslissingen, waardoor Kootstertille heel lang op maar een 0-2 achterstand bleef hangen. Door het niet verzilveren van de kansen bleef Kootstertille hopen op de aansluiting.

Na 20 minuten spelen was het bijna zover, een voorzet van links werd door het natte weer losgelaten door keeper Hillebrand Tanja. Gelukkig waren zijn medespelers attent om de bal voor de doellijn weg te werken. Halverwege de tweede helft moest opnieuw een speler van Ropta Boys geblesseerd afhaken.

Nu moest Arend Castelein met een blessure worden vervangen door Johannes de Groot. Ook na deze wissel bleef Ropta Boys jagen op nog meer treffers. Ondanks de aanwezige wil duurde het lang eer Ropta Boys de wedstrijd definitief besliste in haar voordeel. Het was invaller Johannes de Groot die de voorwaartsen van Ropta Boys liet zien hoe simpel scoren is in Ropta Boys 1. In de 35e minuut zet hij een één twee actie op met Birhanu Rispens. Hij komt hierdoor vanaf rechts oog in oog met keeper Laanstra, maar bleef goed kijken en schoot de bal beheerst langs de doelman binnen. (0-3)

Deze score werd tevens de eindstand, want Ropta Boys bleef ook na deze treffer hardnekkig weigeren om de score op te voeren. Hierdoor werd een simpele overwinning behaald die ondanks het missen van vele kansen toch de broodnodige 3 punten opleverde voor de strijd bovenin en om de 2e periode.

Volgende week komt Rood Geel uit Leeuwarden op bezoek.