Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Vrienden gieten CillitBang over jongen

vr 11 februari 2011, 20.13 uur

LEEUWARDEN - Ze noemden zichzelf vrienden, maar ze gedroegen zich niet als zodanig. Een groepje jongeren heeft eind januari vorig jaar letterlijk huisgehouden in de woning van een inwoner van Gorredijk. De Gorredijkster, een verstandelijk beperkte jongen die in een begeleid wonen project van Talant zit, werd mishandeld en met schoonmaakmiddel overgoten.

Het 'bezoek' vernielde de inboedel en ging er vandoor met de spulletjes van de bewoner. Enkele leden van het groepje stonden vrijdag terecht. Twee zestienjarigen, een meisje uit Gorredijk en jongen uit Terwispel, werden 's ochtends berecht. Omdat ze minderjarig zijn, werden hun zaken achter gesloten deuren behandeld. De officier van justitie eiste voor het meisje een werkstraf van 40 uur.

Zij had een relatief klein aandeel in de gebeurtenissen. Voor de Terwispeler eiste de officier een werkstraf van 160 uur en twee maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Hij en zijn 22-jarige broer, die 's middags aan de beurt was, zouden het slachtoffer ernstig hebben mishandeld. Een vierde verdachte, een 29-jarige vrouw uit Alkmaar, kwam niet opdagen.

De vrienden van de Terwispeler hadden tegen de politie gezegd dat ze met opzet hardcore muziek opzetten om hun vriend agressief te maken. De Terwispeler en een 20-jarige inwoner van Broek op Langedijk, hij moet nog terechtstaan, kregen ruzie met het slachtoffer. Waarom werd niet duidelijk. Het slachtoffer kreeg er stevig van langs.

De Terwispeler deelde een kopstoot uit en gaf de jongen een knietje in het gezicht. Ook de anderen sloegen er lustig op los. Twee van hen goten de onfortuinlijke Gorredijkster Cillit Bang, een agressief schoonmaakmiddel, in het gezicht. Hij kreeg het spul over zich heen. Het liep hem in de ogen en in zijn verwondingen. Terwijl anderen computerapparatuur en andere spulletjes naar buiten sjouwden, trok de Terwispeler de leuningen van een paar stoelen.

Ook andere spullen werden vernield. De Terwispeler was drie dagen eerder door het gerechtshof veroordeeld. Daar had hij weinig van opgestoken, concludeerde de officier van justitie. Zij eiste een celstraf van 8 maanden. Voor de Alkmaarse, die onder andere een motorjack en een vest had meegenomen, eiste de officier een werkstraf van 60 uur en 40 uur voorwaardelijk. Uitspraak over twee weken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof