Account
Logo
Zoeken
6.6 °C

Forse schadeclaim om sluiten Dok18

do 10 februari 2011, 18.30 uur

DOKKUM - De soap rondom theater DOK18 in Dokkum lijkt nog lang niet ten einde. Donderdag werd bekend dat de eigenaar van het theater - Oosterpoort BV - een schadeclaim bij de gemeente neerlegt. Het bedrijf houdt Dongeradeel verantwoordelijk voor geleden schade en eist 1 miljoen euro van de gemeente. De juridische strijd tussen de beide partijen kan daardoor nog tijden duren.

De schadeclaim bestaat uit 600.000 euro voor een verbouwing en 250.000 euro schadevergoeding voor zijn huurder en te maken proceskosten. Ook de misgelopen inkomsten uit de periode sinds de gemeente in november de stekker uit het theater trok, worden door het bedrijf aan de gemeente doorberekend.

De contractuele relatie tussen Oosterpoort BV en de gemeente Dongeradeel was eerder onhoudbaar gebleken. De gemeente koos ook voor een bemiddelingspoging van een derde, maar de partijen werden het niet eens. De gemeente was naar eigen zeggen al ruim een jaar in gesprek met Oosterpoort B.V. om de theatervoorziening te behouden. Telkens als er bijna een akkoord was, trok de eigenaar zich op het laatste moment terug, aldus de gemeente. Zakelijk gezien botert het al langer niet tussen Oosterpoort BV en de gemeente Dongeradeel. In september 2009 dreigde de gemeente al eens met een kort geding, maar dit werd later ingetrokken. Toen in mei 2010 de exploitant failliet ging, ontstond er verwarring

In januari van dit jaar, kreeg Dongeradeel de garantie van Oosterpoort BV dat de hoogwaardige theatervoorziening van Dokkum zou blijven behouden, ook toen de eerste exploitant van het theater zijn financiele verplichtingen niet kon nakomen. Die afspraak komt de B.V. volgens Dongeradeel niet na en daarom werd tot het ontbinden van het contract overgegaan. Wie er in de kwestie daadwerkelijk aan het kortste eind trekt is aan de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.8%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie