Account
Logo
Zoeken
6.4 °C

‘t Holdersnest wint Onderwijsprijs

do 10 februari 2011, 18.04 uur

HARKEMA - OBS 't Holdersnest uit Harkema heeft donderdag de Onderwijsprijs Fryslân in de categorie Primair Onderwijs gewonnen. De Friese gedeputeerden Jannewietske de Vries en Tineke Schokker maakten dit donderdag namens de jury bekend. Met het winnen van deze tweejaarlijkse Onderwijsprijs dingt de school mee naar de Nationale Onderwijsprijs. De uitreiking hiervan is in mei in Amsterdam. Het Marne College uit Bolsward is de winnaar in de categorie Voortgezet Onderwijs.

Kids en Company
't Holdersnest wil ondernemend gedrag van leerlingen, leerkrachten en ouders stimuleren. Het ambitieniveau moet omhoog en de leerresultaten kunnen verbeteren. Daarom is het project Kids en Company gestart. Hierbij werken de kinderen in eigen bedrijfjes. De jury is onder de indruk van dit project. ‘Het samenwerkingsverband dat is ontstaan tussen basisscholen, voortgezet onderwijs en een aantal ondernemingen is een geslaagde poging om goed onderwijs te geven en tegelijkertijd de “ondernemersgeest” bij leerlingen te vergroten. De bedrijfjes hebben alles om kinderen enthousiast te maken. Ze zullen er veel van opsteken, want om een bedrijf te runnen, moet je wel wat kunnen: rekenen, promotiemateriaal maken, omgaan met klanten.'

Naast de nominatie voor de Nationale Onderwijsprijs kregen de winnaars als trofee de Bronzen Olifant. In het primair onderwijs was de tweede prijs voor CBS De Regenboog uit Wijckel. De derde prijs was voor De Trieme uit Sintjohannesga. De tweede prijs in de categorie Voortgezet Onderwijs ging naar Singelland Het Drachtster Lyceum i.s.m. de Internationale Schakelklas uit Drachten. De derde prijs ten slotte was voor AOC Friesland, afdeling VMBO, uit Leeuwarden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum