Account
Logo
Zoeken
4.2 °C

Rechtbank kijkt op plaats ongeval

do 10 februari 2011, 11.47 uur

LEEUWARDEN - Drie rechters van de Leeuwarder rechtbank hebben donderdag met eigen ogen kunnen zien hoe overzichtelijk, of misschien hoe onoverzichtelijk, de kruising van de James Wattstraat en de Zwettestraat op het westelijke industrieterrein in Leeuwarden is. Op 2 juni 2009 botste een 27-jarige Harlinger met zijn auto op de scooter van een 38-jarige man uit Kootstertille.

De scooterrijder raakte zwaargewond. De man werd met de traumahelikopter afgevoerd naar het UMCG in Groningen, met een bekkenfractuur, een gescheurde milt en acht gebroken ribben. De Harlinger zei dat hij zowel de kruising als de scooter nooit heeft gezien. De man schreef dat toe aan de onoverzichtelijkheid van de situatie, in combinatie met de laagstaande zon.

Mede door een flauwe bocht in de James Wattstraat had hij de kruising niet zien aankomen. Na het bekijken van de situatie moest de officier van justitie toegeven dat het kruisingsvlak van een afstandje niet echt goed zichtbaar is. Ruim voor het kruispunt staat echter wel een bord dat aangeeft dat er een voorrangskruising aankomt. Dat moet voldoende zijn, vond de officier.

De vorige keer eiste de officier een werkstraf van 60 uur en drie maanden rijontzegging, plus drie maanden voorwaardelijk. Donderdag wilde de officier rekening houden met het tijdsverloop: de zaak is bijna een jaar geleden door de rechtbank behandeld, de uitspraak was op 19 maart 2010, en het ongeval gebeurde ruim anderhalf jaar geleden. De straf die vorig jaar werd geëist, mag de rechtbank wat de officier betreft helemaal voorwaardelijk opleggen. Uitspraak: 24 februari.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'