6 °C

KV Drachten gelijk tegen AKC

zo 6 februari 2011, 22.09 uur

DRACHTEN - Het eerste team van Drachten/Van der Wiel heeft zaterdag in eigen huis slechts één punt binnengehaald. De wedstrijd tegen AKC uit Almelo eindigde in 21-21 gelijkspel.

In de eerste helft speelden de groenhemden goed. Gecreëerde kansen werden goed afgemaakt en verdedigend was het team ook sterk. Met 15-12 werd aan de tweede helft begonnen. Het wedstrijdbeeld veranderde rigoureus. In het begin wisten Jolanda Klos, Romke Adema en Arnoud Doornbos nog punten te pakken, maar daarna kwam AKC goed in de wedstrijd en kwam gelijk op 17-17.

In de laatste tien minuten van de wedstrijden gingen beide teams nog steeds gelijk op. Arnoud Doornbos zette vlak voor het einde de stand op 21-20, maar dankzij een goed afgemaakte doorloopbal van AKC-speelster Rukiye Sen werd duidelijk dat de punten gedeeld moesten worden. SCORES: Jolanda Klos 7, Arnoud Doornbos 3, Sanne Doornbos 3, Romke Adema 3, Siemen Jan Miedema 2, Marten Penninga 2 en Sytske Jellema 1.

Aanstaande zaterdag speelt Drachten/Van der Wiel om 19.30 uur in derby tegen Mid-Fryslân.