10.9 °C

Ropta Boys wint van VVT

zo 6 februari 2011, 17.52 uur

EASTERNIJTSJERK - De wind werd zaterdagmiddag de spelbreker bij de wedstrijd tussen Ropta Boys en VVT. Met enige vertraging van meer dan een half uur kon uiteindelijk de wedstrijd los onder windkracht 8 of 9. De wedstrijd begon later omdat scheidsrechter van dienst de heer D Soldaat geen bericht had ontvangen om deze wedstrijd te fluiten.

Het werd een wedstrijd onder extreme weersomstandigheden. De zeer harde wind maakte goed voetbal bijna onmogelijk. Na 90 minuten voetbal wist Ropta Boys het beste om te gaan met de elementen en won uiteindelijk verdiend van VVT. Ropta Boys begon aan de wedstrijd met wind tegen. Dit deed de ploeg eigenlijk verbluffend goed. Alhoewel de allereerste grote kans was voor VVT.

Via een lange bal van achteruit werd Sake Geert de Vries alleen op keeper Hillebrand Tanja afgestuurd. Gelukkig voor Ropta Boys wist Jan Meindert Castelein de VVT-er de voet nog dwars te zetten voor een corner. Na deze kans pakte Ropta Boys het spel zeer goed op, voor zover mogelijk met deze harde wind. Er werd goed gevoetbald en de bal werd laag gehouden om zo langzaam en gevaarlijk op te schuiven naar het VVT doel.

Ropta Boys creëerde vrij veel kansen. Na vijf minuten claimde Tjidsger Braaksma een penalty, maar scheidsrechter Soldaat beoordeelde de tackle anders en liet doorspelen. Meteen daarop wist Sander Braaksma vanaf links de bal perfect voor te geven, maar Roelof Weidenaar zag zijn inzet over het doel gaan.

Na een dik kwartier was het wel raak. Een corner van Geert Linthof wordt goed ingekopt door Roelof Weidenaar. Zijn inzet wordt nog wel gepareerd door de VVT keeper, maar uiteindelijk bleek de bal achter de doellijn te zijn geweest. De scheidsrechter stond goed opgesteld en wijst gedecideerd naar de stip. (1-0)

Na dit doelpunt probeerde VVT druk te zetten, maar men kwam niet verder dan een keihard schot uit een vrije trap die klemvast werd gepakt door keeper Hillebrand Tanja. Voor de rest kon VVT helemaal geen voordeel halen uit de wind mee situatie. |Ropta Boys kreeg in ieder geval nog twee hele goede mogelijkheden om de stand te verdubbelen. Eerst miste Roelof Weidenaar de bal volledig na een op maat gegeven voorzet van links door Sander Braaksma. In de slotfase was Tjidsger Braaksma door zijn snelheid de verdediging van VVT de baas, maar zijn inzet werd klemvast gepakt door de VVT keeper.

De rust werd hierdoor bereikt met een knappe 1-0 voorsprong wind tegen.

Door de latere aanvangstijd werd de tweede helft gespeeld onder kunstlicht. De Ropta Boys supporters zagen de tweede helft wel zitten, want met 1-0 voor en wind mee zou de klus zo geklaard zijn voor de ploeg van trainer Yko de Boer. Dit viel behoorlijk tegen, want VVT kwam sterk terug en deed Ropta Boys enkele malen wankelen in de tweede helft. Van wind voordeel was in het eerste half uur niets te merken. VVT voetbalde met wind tegen ook stukken beter en het was te danken aan keeper Hillebrand Tanja dat Ropta Boys geen gelijkmaker om de oren kreeg.

Hij behoedde zijn ploeg door steeds juist in te grijpen. Halverwege de eerste helft zag hij een VVT-er alleen op zich af komen, maar de inzet wist hij met de voet uit het doel te ranselen. Ropta Boys had wel een veldoverwicht, maar werd niet echt gevaarlijk. De vele corners leverden per saldo helemaal niets op. Zo bleef het lang spannend. Uiteindelijk wist Ropta Boys in het laatste kwartier de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 80e minuut stond Johannes de Groot aan de basis van de overwinning. Zijn voorzet van rechts werd bij de tweede paal door Tjidsger Braaksma knap binnen gekopt. (2-0)

De wedstrijd was gespeeld, VVT was geknakt en Ropta Boys wist in de slotminuten nogmaals te scoren. Nu was het en perfecte voorzet van rechts door Jan Yzn Braaksma die door Roelof Weidenaar goed werd binnen geknikt voor de 3-0. Ropta Boys won, ondanks een moeilijke tweede helft uiteindelijk verdiend van VVT. Het weer was een echte spelbreker, want van goed voetbal was natuurlijk geen sprake met zoveel wind. Toch was de winst zeer welkom en Ropta Boys behoudt hierdoor de aansluiting met de top in de 4e klasse B.