8.8 °C

Broekster Boys wint met 3-0

zo 6 februari 2011, 14.01 uur

DAMWALD - De harde wind maakte goed voetbal onmogelijk. Na een tiental minuten kreeg Sjoerd Westra een uitstekende kans. Westra schoot direct op de goal en keeper Jaap Toering van SDS wist het schot te stoppen. Halverwege de eerste helft viel Mark Postma van SDS geblesseerd uit. Jacob van Wieren was zijn vervanger.

Na een half uur werd Stephan Overkempe gevloerd in het strafschopgebied door Tsjipke Klaas Okkema van SDS. Okkema ontving rood voor zijn overtreding en Tjalling van der Meulen scoorde daarna vanaf elf meter ( 1-0 ). Een vrije trap van Feite de Haan werd enkele minuten voor het rustsignaal hoog over geschoten. Inmiddels had René Dijk van Broekster Boys een gele kaart ontvangen. Voor de rust kwam Geert L. Wijnsma alleen voor keeper Jaap Toering, maar Wijnsma schoot naast.

De eerste tien minuten na de rust waren zondermeer voor SDS. Invaller Jacob van Wieren schoot op het Broekster Boys doel, maar keeper Karim Oortgijsen bleef attent. Een kwartier na de rust werd invaller Hedzer Prins gehaakt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Hooijenga wees weer naar de stip. Tjalling van der Meulen scoorde weer vanaf elf meter (2-0) Hedzer Prins moest het veld weer verlaten vanwege een hamstringblessure. Twee minuten later werd Overkempe weer gevloerd en de penalty werd weer ingeschoten door Tjalling van der Meulen ( 3-0 ).

Aanvoerder Jacob Klaas Haitsma ontving geel. Jelmer Posthumus van SDS mistte een kwartier voor het eindsignaal een penalty door het leer tegen de paal te schieten. De penalty mocht genomen worden vanwege een handsbal in het strafschopgebied van Dirk Wijnsma. Wijnsma mocht ook met rood vertrekken. Enkele minuten later kopte Jacob van Wieren van SDS hard in de goal, maar keeper Karim Oortgijsen ranselde de bal corner. Daarna kregen beide teams nog kansen, maar de stand bleef 3-0 voor Broekster Boys. De overwinning was terecht, maar kwam op een uitermate vreemde manier tot stand.