7.4 °C

Drachtster Boys wint van Dalen

za 5 februari 2011, 10.58 uur

DRACHTEN - Toen Atze Jan van der Ploeg in de eerste minuut van de tweede helft Drachtster Boys naar 1 – 3 schoot leek er geen vuiltje aan de lucht. Niets was minder waar. Dalen gooide de schroom van zich af en kwam al vlot naar 2 – 3 en scoorde even later de gelijkmaker. Benjamin Donker liep onnodig tegen zijn tweede gele kaart aan en Dalen kwam op voorsprong. In de slotfase kwamen de Boys dicht bij de gelijkmaker maar Dalen profiteerde van de Drachtster dadendrang en won verdiend met 5 – 3.

Drachtster Boys begon matig aan de wedstrijd. Rudolf Smedinga werd op snelheid geklopt en dat betekende direct 1 – 0 voor de thuisclub. Na tien minuten wist Dennis de Vries de gelijkmaker te scoren uit een overtalsituatie. Twee minuten later was het Atze Jan van der Ploeg die handig wegdraaide en de Boys op voorsprong zette. Een man minder situatie werd knap overleefd (geel Benjamin Donker) en Dalen wankelde. Drachtster Boys ging echter slordig met de kansen om en de Drentse doelman was onverzettelijk.

Na rust dus direct de 1 – 3 voor Drachtster Boys, maar de krachten vloeiden langzaam weg. Dalen knokte zich naar 3 – 3 en vervolgens kon Benjamin Donker met een tweede gele kaart de kleedkamer opzoeken. Dalen scoorde uit het overtal en de Boys gingen vijf minuten voor tijd met Rudolf Smedinga als meevoetballende keeper spelen. Dalen stond zwaar onder druk maar het gaatje werd niet gevonden. In de laatste minuut kon de thuisclub van grote afstand het verlaten Drachtster doel bereiken en stond de 5 – 3 eindstand op het bord. Drachtster Boys lijkt hiermee voorlopig af te haken bij Avanti en Urk. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen De Weide op het programma.