Account
Logo
Zoeken
10.3 °C

'Therapeut' de cel in voor stalking

di 1 februari 2011, 15.44 uur

LEEUWARDEN - De rechtbank in Leeuwarden heeft een 55-jarige man uit Buitenpost wegens stalking en laster veroordeeld tot drie maanden cel. Omdat de man gehandicapt is, hij zit in een rolstoel en hij is bijna blind, eiste het openbaar ministerie twee weken geleden een geldboete van 10.000 euro en zes maanden voorwaardelijke celstraf. De rechtbank vindt de feiten te ernstig voor een geldboete.

De Buitenposter heeft bij verschillende instanties, onder andere scholen, huisartsen en het UWV, geprobeerd een vrouw uit Hurdegaryp en haar familie zwart te maken. Zo werd er onder andere gesuggereerd dat er huiselijk geweld plaatsvond in het gezin en dat een dochter misbruikt zou worden. 'Bijzonder kwalijk' en 'onware aantijgingen', volgens de rechtbank.

De rechters noemden het 'moreel verwerpelijk' dat de man, die zichzelf psychotherapeut noemt, een kind heeft gebruikt om de vrouw onder druk te zetten. De vrouw klopte eind jaren '90 aan bij de stichting van de Buitenposter voor hulp. Nadat ze jaren later met de stichting en met de verdachte had gebroken, volgde er een lange reeks brieven en e-mailtjes waarin allerlei beschuldigingen werden geuit. De man moet een schadevergoeding van ruim 3000 euro aan de vrouw betalen. Hij mag geen contact met haar zoeken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham

regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drachten

Dodenherdenking in Drachten







Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.8%
Nee  
20.1%
Geen idee  
25.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!