Account
Logo
Zoeken
3.2 °C

BC Drachten behaalt kampioenschap

zo 30 januari 2011, 12.18 uur

DRACHTEN - Zaterdag in een afgeladen Sporthal de Drait is het eerste team van BC Drachten, bestaande uit Kevin Krips, Jeroen Prins, Julia de Calonne en Judith Blom, overtuigend met een 8-0 winst tegen Racketeers uit Emmen kampioen geworden.

Het team ging met 9 punten voorsprong (en nog twee wedstrijden te spelen) op de directe concurrent Elo uit Hengelo de wedstrijd in. 7-1 winst tegen Emmen zou afwachten op uitslag die Elo zondag neer gaat zetten. 8-0 betekent kampioenschap. In de uitwedstrijd is met 6-2 gewonnen. Hier is het enkelspel van Judith Blom en het gemengd dubbelspel van Kevin Krips en Judith Blom verloren. Tijd voor revanche.

Het herendubbel van Kevin Krips en Jeroen Prins ging zeer goed van start. Door aanvallende slagen en hoog tempo te spelen kwam de tegenstander onderdruk. Helaas kon dit goede spel niet de gehele wedstrijd worden volgehouden, maar aan het einde van beide games herpakte het Drachtster duo zich en sleepte het eerste punt eruit.

Het damesdubbel van Julia de Calonne en Judith Blom kent dit seizoen weinig problemen. Ook deze wedstrijd werd gedecideerd gespeeld en gewonnen. De beide enkelpartijen van Julia de Calonne en Jeroen Prins resulteerden in zeer spannende driesetters. Beide spelers hadden een zwakke fase maar wisten in de derde game de partij naar zich toe te trekken. Kevin Krips had in zijn enkel weinig moeite met de jonge Melle van Meel. Judith Blom had wat recht te zetten en speelde geconcentreerd en snel haar tegenstandster uit.

Blom won overtuigend. Beide gemengd dubbelspelen moesten de doorslag geven om het kampioenschap nu al (met nog 1 wedstrijd te gaan) te kunnen vieren. Beide gemengd dubbels speelden tegelijkertijd en was voor het vele publiek aantrekkelijk om te zien. Beide dubbels pakten de winst in twee games.

Volgend seizoen zal BC Drachten, na zo’n 10 jaar, weer uit gaan komen in de tweede divisie landelijk.

Uitslag: HD: Kevin Krip en Jeroen Prins – Jan Nijhof en Edwin Kuijer: 22-20 en 21-19, DD: Judith Blom/Julia de Calonne – Meike Brul en Siva Langemaat: 21-14 en 21-18 HE1: Kevin Krips- Melle van Meel: 21-13 en 21-11, DE1: Julia de Calonne-Meike Brul: 21-8, 17-21 en 21-15, HE2: Jeroen Prins-Jan Nijhof: 18-21, 21-15 en 22-20. DE2: Judith Blom- Siva Langemaat: 21-14 en 21-18, GD1: Jeroen Prins/Julia de Calonne – Melle van Meel/Siva Langemaat: 21-10 en 21-11, GD2: Kevin Krips/Judith Blom – Edwin Kuijer/Meike Brul: 21-14 en 21-11

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'