12.2 °C

Broekster Boys - Zeerobben: 2-2

za 29 januari 2011, 19.29 uur

DAMWALD - Drie wedstrijden in één week was voor Broekster Boys net even te veel. De winst tegen VVI was geweldig. Met vier blessures was de tol hoog. En de bekerwinst afgelopen dinsdag in Trynwalden was boven verwachting. Nu Zeerobben in Harlingen nog verslaan.

Vier minuten voor het eindsignaal kopte Jordy Torenbeek Zeerobben toch nog naast Broekster Boys. En dan spreken we weer over het woordje als. Als dat schot van Steffen Overkempe nou eens niet tegen de paal was gegaan. En als die eerste goal van Zeerobben was afgekeurd vanwege buitenspel En als Tjalling van der Meulen nou eens niet tegen de paal had geschoten. Het feit blijft, dat Broekster Boys de eerste voetbalweek uitstekend heeft doorstaan.

De eerste helft werd er niet gescoord. In de 8e minuut werd Steffen Overkempe gevaarlijk, maar wist niet te scoren. De rebound van Tjalling van der Meulen werd ook gestopt door keeper Arjen Veenstra. Halverwege de eerste helft schoot Tjalling van der Meulen tegen de paal. Zeerobben werd ook twee keer gevaarlijk. Een vrije trap van Jordi Torenbleek werd goed gestopt door keeper Karim Oortgijsen. En vijf minuten voor het rustsignaal was het Melvin Schepers, die de bal net naast het Broekster Boys doel schoot. In blessuretijd wist Steffen Overkempe net niet de openingstreffer op het scorebord te zetten.

De tweede helft werd er beter gevoetbald en er kwamen kansen voor beide teams. Geert Lammert Wijnsma en Tjalling van der Meulen werden vervangen door Johnny Jakhari en Siemen Sake Kamstra. Na tien minuten spelen in de tweede helft leek Willem Faasse in buitenspelpositie te staan, maar mocht doorgaan en de topscorer van Zeerobben scoorde beheerst ( 1-0 ).

Een minuut later schoot invaller Siemen Sake Kamstra van wel 25 meter de bal loeihard in de rechter bovenhoek ( 1-1 ). Beide teams kregen kansen. In de 74e minuut wist Etienne van Oosterom hard op het Broekster Boys doel te schieten. Een prachtige redding van Karim Oortgijsen voorkwam een achterstand.

Een minuut later werd het 1-2 door een kans van dichtbij door diezelfde Kamstra. Broekster Boys moest de voorsprong vasthouden. De goed spelende Durk Wijnsma werd nog vervangen door Hedzer Prins. Tien minuten voor het eindsignaal schoot Steffen Overkempe op de paal. Grote pech voor Broekster boys.

En de pech werd nog groter als Zeerobben met nog vijf minuten op de klok een corner mocht nemen. Uit die corner wist Jordi Torenbeek alsnog koppend de 2-2 op het scorebord te zetten. Scheidsrechter Kraak uit Oudega (W) floot niet slecht, maar een paar minuten voor het eindsignaal ging Kraak in de fout door een duidelijke ingooi voor Broekster Boys aan Zeerobben te geven.

De gemoederen liepen even op, maar gele kaarten bleven uit. Gezien de kansen mocht Broekster Boys het meest aanspraak maken op de overwinning. Toch blijft voorop staan, dat Broekster Boys die eerste voetbalweek van het jaar 2011 goed is doorgekomen. De komende week kan er weer volop getraind worden.