9 °C

KV Drachten verliest in Wageningen

ma 24 januari 2011, 18.48 uur

DRACHTEN - WAGENINGEN - Het eerste team van Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel heeft zaterdag met 23-20 verloren van VADA, de nummer drie in de hoofdklasse A.

De thuisploeg wist in de eerste minuten van de wedstrijd al een voorsprong van 3-0 op te bouwen. Het was Arnoud Doornbos die als eerste aan Drachtster zijde de bal in de korf kreeg. VADA wist ondanks rommelig spel de voorsprong uit te bouwen tot 13-9.

Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg Romke Adema nog een gele kaart omdat hij kritiek uitte op de scheidsrechter. In de tweede helft misten de groenhemden de slagkracht om het hun tegenstander nog echt lastig te maken. Een paar minuten voor tijd was het verschil nog twee punten, maar VADA-speelster Sandra Bukman zette met een doorloopbal het scorebord op een einduitslag van 23-20.

Het team van trainer Nico Kraan blijft stijf onderaan staan in de Hoofdklasse A. Aanstaande zaterdag staat voor KV Drachten/Van der Wiel de belangrijke thuiswedstrijd tegen SCO op het programma. Aanvang: 19.30 uur. SCORES: Geale Tadema 5, Arnoud Doornbos 4, Romke Adema 3, Jolanda Klos 3, Willemien Oenema 2, Sanne Doornbos 2, Suzanne Bozuwa 1.