6.9 °C

Broekster Boys vecht zich naar winst

zo 23 januari 2011, 16.10 uur

DAMWALD - "Sy hawwe fochten as lieuwen" aldus een opgetogen assistent trainer Jouke Dantuma. Broekster Boys kon nog niet beschikken over de licht geblesseerde Hedzer Prins. Siemen Sake Kamstra zat voor het eerst dit seizoen op de bank en dat was een opsteker.

Broekster Boys startte furieus en dat resulteerde in een uitstekende kans. Stephan Overkempe miste en zo bleef het voorlopig 0-0. Broekster Boys kwam na tien minuten op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Stephan Overkempe. De lange bal op Overkempe kwam van Oane Kooistra en Overkempe wist hier wel raad mee. Vijf minuten later raakte diezelfde Overkempe de paal. En er kwamen nog meer kansen voor de Damwâldsters. Broekster Boys speelde superieur het eerste half uur tegen VVI.

VVI hanteert de lange bal en dat probeerden de mannen uit Damwâld te voorkomen door het tempo hoog te houden. Het laatste kwartier van de eerste helft werd VVI gevaarlijker. Broekster Boys moest vijf minuten voor het rustsignaal een tegentreffer toestaan van Johannes Kuperus(1-1).

Broekster Boys kwam weer goed uit de kleedkamer. Vijf minuten na de rust viel de 1-2. Tjalling van der Meulen schoot op het VVI doel, maar de keeper van VVI liet de bal los en Overkempe wist de bal binnen te tikken. Oane Kooistra raakte enkele minuten later geblesseerd. Harry Wijnsma was zijn vervanger en achterin kwamen er omzettingen. Kas Huizenga werd centrumverdediger. Geert Lammert Wijnsma was daarna de volgende uitvaller. Broer Durk Wijnsma was zijn vervanger.

Halverwege de tweede helft was Tjalling van der Meulen leeg gespeeld en werd vervangen door Siemen Sake Kamstra. Inmiddels werd er weer gevoetbald en Broekster Boys probeerde met man en macht op een sportieve manier de voorsprong vast te houden. Toch ontving Harry Wijnsma nog een gele kaart, zodat Wijnsma op zijn hoede moest zijn. Tien minuten voor tijd moest Raymond Mulder het veld geblesseerd verlaten.

Er mocht niet meer gewisseld worden en noodgedwongen speelde Broekster Boys nog met tien man. De fanatieke speelwijze van VVI eiste bijna nog een vierde blessure bij Broekster Boys. Stephan Overkempe was in staat door te spelen. Na het bevrijdende eindsignaal was er toch vreugde bij de Broekster Boys spelers en supporters. Door deze overwinning steeg Broekster Boys naar de tweede plaats in de tweede klas I.