4.5 °C

Drachtster Boys verliest van Avanti

za 22 januari 2011, 11.33 uur

STIENS - Drachtster Boys liep in de competitiewedstrijd tegen Avanti 2 steeds achter de feiten aan. Avanti was feller, slimmer, scherper. Steeds stonden de Boys één of meer doelpunten achter en doelman Sijm van Avanti pakte in de slotfase veel ballen. Uiteindelijk stond er 5–3 op het wedstrijdformulier en is de spanning in de eerste divisie F volledig teruggekeerd.

Een volledig Drachtster Boys speelde met te veel ontzag tegen het technisch vaardige Avanti. Na vijf minuten kwamen de Stiensers al op voorsprong via een aanval door het midden.

Na een misverstand tussen Arnaud Donker en Rafael Bianco viel de 2 – 0. Drachtster Boys zette daar direct een tegentreffer tegenover nadat Jurian Zwarts Atze Jan van der Ploeg vond bij de tweede paal: 2 – 1. Vijf minuten laten kreeg Avanti de 3 – 1 op een presenteerblaadje. Drachtster Boys overleefde een tijdstraf en vervolgens liep Avanti ook tegen een 2 minuten straf aan. Benjamin Donker vond zijn broer Arnaud en deze scoorde 3 – 2.

In de tweede helft speelde Drachtster Boys beter. Jammer genoeg kwam doelman Luuk Westerhof bij een redding met zijn handen over de lijn en dat kostte hem een gele kaart. Avanti profiteerde en kwam op 4 – 2. Drachtster Boys ging zo aanvallend mogelijk spelen en dat leverde een doelpunt op.

Nadat de bal van de paal terugkwam belandde deze via Jurian Zwarts bij Rudolf Smedinga: 4 – 3. Het slotoffensief betekende een bombardement op doelman Sijm. Met een aantal miraculeuze reddingen hield hij echter stand. Ondertussen counterde uitblinker Miloud Allaui naar de verdiende 5 – 3.

Door deze uitslag en de winst van Urk wordt het ongemeen spannend en lijkt de titelstrijd tussen Avanti 2, Urk en nieuwkomer Drachtster Boys te gaan.