Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

BC Drachten heeft zicht op titel

zo 16 januari 2011, 23.15 uur

DRACHTEN - Zaterdag in Sporthal de Drait is het eerste team van BC Drachten, bestaande uit Kevin Krips, Jeroen Prins, Julia de Calonne en Judith Blom, een stap dichterbij het kampioenschap gekomen. Er is met 7-1 gewonnen van BC Flits uit Wierden.

De wedstrijd tegen Flits, de hekkensluiter in de competitie, lijkt op papier een gemakkelijke wedstrijd. Echter heeft dit team dit seizoen te maken gehad met veel blessures. Tegen BC Drachten treedt het team weer aan op volle sterkte. Het herendubbel van Kevin Krips en Jeroen Prins ging overtuigend naar de thuispartij. Krips en Prins zijn geen moment in gevaar geweest.

Het damesdubbel van Julia de Calonne en Judith Blom verliep in de eerste game stroef. In de tweede game wist het duo de tegenstanders meer onder druk te zetten en trokken de partij naar zich toe. Het herenenkel van Kevin Krips was in de uitwedstrijd in Wierden een zeer spannende partij die in de verlenging van de derde game in het voordeel van Krips eindigde.

Krips was gewaarschuwd en stond vandaag zeer gefocust op de baan. Hij liet zijn tegenstander geen moment in zijn spel komen, door snel en zeer scherp te spelen. Het herenenkel van Jeroen Prins ging overtuigend naar Prins. Julia de Calonne daarentegen had moeite met de getalenteerde Sharon Haakmeester.

In de eerste game wist Julia met schijnslagen Sharon op het verkeerde been te zetten. In de tweede game lukte dit echter niet meer. Een derde game moest de doorslag geven. Julia veranderde van tactiek, door kort te gaan serveren, en pakte de derde game en daarmee de wedstrijd. Het damesenkel van Judith Blom was in de eerste game overtuigend. De tweede game liet Blom Siers meer in de wedstrijd komen door veel fouten te maken. Blom herpakte zich halverwege de tweede game. Het gemengd dubbel van Kevin Krips en Judith Blom was, in een spannende derde game, de enige verliespartij van de dag.

Uitslag: HD: Kevin Krip en Jeroen Prins – Mark Geerlink en Duong Pham: 21-12 en 21-18, DD: Judith Blom/Julia de Calonne: 21-18 en 21-16, HE1: Kevin Krips- Mark Geerlink: 21-16 en 21-17, DE1: Julia de Calonne-Sharon Haakmeester: 21-15, 20-22 en 21-17, HE2: Jeroen Prins-Duong Pham: 21-12 en 21-10, DE2: Judith Blom- Nicole Siers: 21-13 en 22-20, GD1: Jeroen Prins/Julia de Calonne – Mark Geerlink/Nicole Siers: 21-17 en 21-9, GD2: Kevin Krips/Judith Blom – Duong Phan/Sharon Haakmeester 18-21, 21-12 en 18-21

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer