Account
Logo
Zoeken
5 °C

Eis 6 maanden voor poging verkrachting

di 11 januari 2011, 17.13 uur

LEEUWARDEN - De 32-jarige verdachte uit Opeinde was verbijsterd dat hij op de eerste dag van 2010 werd aangehouden op verdenking van een poging tot verkrachting. In de nieuwjaarsnacht van vorig jaar zou de man geprobeerd hebben een 20-jarige vrouw uit Drachten te verkrachten. De Peinster kan zich er in ieder geval niets meer van herinneren.

'Ik kan er niet bij dat ik dit heb gedaan. Dit is helemaal tegen mijn principes, dit is niet wie ik ben', zei de man dinsdag tegen de rechters van de Leeuwarder rechtbank. Hij heeft het sterke vermoeden dat iemand in de feesttent iets in zijn drinken heeft gedaan, waardoor hij dingen heeft gedaan die normaal gesproken niet bij zijn karakter passen.

Hij denkt te weten wie hem het pilletje heef gegeven, maar uit angst voor represailles durft hij geen naam te noemen. Er zijn getuigen die ook iets dergelijks hebben verklaard, maar ook zij willen de onbekende persoon niet bij naam noemen. Met die verklaringen kan de officier van justitie dus ook niets. De officier gaat uit van het verhaal van het slachtoffer.

Die heeft gezegd dat zij op vroege ochtend van 1 januari 2010 op de Kommisjewei in Opeinde achter een hokje bij het tankstation door de verdachte is aangerand. De man trok haar op de grond en lag al half op haar toen iemand die op het hulpgeroep was afgekomen ingreep. Deze getuige herkende de verdachte, die meteen was weggelopen.

Twee andere getuigen hebben de Peinster die nacht gezien: een vriendin van het slachtoffer zag de verdachte achter de vrouw aan lopen. De vriend van het slachtoffer kwam de Peinster even later tegen, toen het kwaad al was geschied.

De officier gaat uit van een poging tot verkrachting. Zij sluit niet uit dat de verdachte met de jaarwisseling zoveel heeft gedronken dat hij niet meer wist wat hij deed. De officier vond het feit ernstig genoeg voor een gevangenisstraf. Zij eiste een half jaar cel, plus een half jaar voorwaardelijk. De Peinster vond dat hij al zwaar is gestraft: 'Ik was op nieuwjaarsdag al veroordeeld'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette






regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval