8.3 °C

KC de Pein - Exakwa

ma 10 januari 2011, 8.19 uur

OPEINDE - De Pein legt basis voor ruime overwinning in eerste helft

Met Johanna Corpier op de plaats van Dagmar Rozema begon de Pein aan de wedstrijd tegen Exakwa, een grote onbekende uit Lelystad. De bezoekers spelen op het veld een klasse hoger en doen het daarin redelijk. Van meet af liet de Pein zien dat ze maar één doel hadden. Douwe Quarré scoorde binnen een minuut en door sterk samenspel liep de score vlot op. Exakwa kon in de eerste helft slechts scoren door twee strafworpen en een vrije bal af te ronden. Liekele Jeltema tekende op slag van rust van heel ver voor de 13-3. Onverwachts een uitstekende uitgangspositie voor het tweede bedrijf.

Trainer/coach Jan van der Heide hoefde in de rust weinig duidelijk te maken, men speelde de tegenstander van de mat. De tweede helft begon echter te rommelig waardoor de doelpuntenmachine stokte. Halverwege de tweede helft herpakten de Peinders zich en werd er weer geprofiteerd van de felheid van de tegenstanders. Alle spelers hadden bijgedragen in de score en de tweede helft werd nipt gewonnen waardoor het grote verschil in doelpunten aan het einde van de wedstrijd bleef staan. Scheidsrechter Dhr. Otjes floot na een prima geleide wedstrijd op 21-10 voor het einde van de wedstrijd.

Met deze uitslag ‘in de pocket’ kunnen de Peinders omhoog kijken. Er is goed aan het doelsaldo gewerkt en voor de volgende wedstrijd is het zelfvertrouwen op peil. Pallas’08 zal volgende week in de Dúnoardhal, tevens op zaterdag, op bezoek komen. De eerste wedstrijd werd door de peinders gewonnen, maar beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd.