7.7 °C

Matte eerste helft nekt Invicta

zo 9 januari 2011, 22.04 uur

KOLLUM - Zaterdagavond stond er in Kollum een erg belangrijke wedstrijd op het programma voor de korfballers van Invicta. Zij mochten aantreden tegen HHV. Na een paar weken niet te hebben gespeeld vanwege de kerstdagen en oud en nieuw, mochten de Kollumers het voor in het nieuwe jaar opnemen tegen de Drenten uit Hollandseveld. Invicta heeft de punten erg nodig, want de helft van de competitie nadert en de punten blijven achterwege.

Invicta staat na zes wedstrijden met vier punten op de zesde plaats. Er moet zeker wat gebeuren om handhaving in de tweede klasse veilig te stellen. Om kwart voor negen floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Het mes moest op tafel en dat betekende dat er gelijk vanaf het begin scherp gespeeld moest worden. Het eerste aanvalsvak opende met een mooie aanval, maar dit resulteerde helaas niet in een 1 - 0 voorsprong. HHV onderschepte de bal en de eerste aanval van de Drenten scoorde daarentegen wel.

De Pruttelpot formatie kon snel wat terug doen, maar na 2 - 2 op het scorebord nam HHV de leiding en de Kollumers leken verlamd toe te kijken. Er werd mat gespeeld en na een kwartier spelen keken de korfballers aan tegen een 3-7 achterstand. Met name het tweede aanvalsvak met Alle Thiemen Pranger en Ruurd Meindertsma had veel moeite om tot scoren te komen. Ook het tweede kwartier kwam hier geen verbetering in en zodoende ging HHV met een 5-9 voorsprong de rust in.

In de pauze konden de oranjehemden tot rust komen en nadenken over de aanpak van de tweede helft. De spelers kwamen met opgeheven hoofd uit de kleedkamers en de tweede helft werd dan ook veel beter gekorfbald. Er werd meer strijd geleverd en de Pruttelpot-formatie scoorde makkelijker dan in de eerste helft. HHV kwam nog wel snel op een 5-10 voorsprong, maar de Kollumers gaven zich zeker nog niet gewonnen. De achterstand werd langzaamaan kleiner en met het inbrengen van Minze de Boer en Bonita Bergsma probeerde coach Arco Goedkoop de wedstrijd te kantelen.

Invicta naderde met nog enkele minuten te spelen op 2 doelpunten. HHV bleef echter lange aanvallen spelen en de tijd was te kort om nog een punt uit het vuur te slepen. Een duur verlies, wat zeker niet nodig was geweest gezien het spelbeeld van de 2e helft.