7.4 °C

Winst Vlug en Vaardig in streekderby

zo 9 januari 2011, 15.13 uur

GARYP - Om mee bovenin te blijven strijden in de 2e klasse was voor beide ploegen winst noodzakelijk. Deze uitgangspositie is knap te noemen van Tietjerk dat als promovendus in deze klasse debuteert.

V en V is na de laatste wedstrijden weer in de winning mood, waarin met knap spel ook koploper De Parabool werd verslagen. In de eerste wedstrijd in 2011 was de start voor de Garipers.

Eerst een omdraaibal van Corrie Betten, waarna twee afstanders volgden van Sytze Brouwer en Sanne Plantinga. Wie dacht dat Tietjerk toen al de moed op zou geven, kwam bedrogen uit, het werd 4-3 voor het team uit Tytsjerk. De rest van de eerste helft ging qua score gelijk op. Maar toen was al wel te zien dat V en V wat gemakkelijker speelde, maar teveel kansen nodig had om te scoren.

Overigens waren die scores wel mooi en kon het publiek genieten van een fraaie doorloopbal van Martha van der Kooi en een bekeken omdraaibal van Annemarieke Houtsma. Met de ruststand van 7-8 leek het nog alle kanten op te kunnen, maar na de pauze was het gebeurd met Tietjerk. Pas na een kwartier kwamen ze weer tot een doelpunt. Dit terwijl de BioBalance 7-formatie toen al vijf keer de korf had gevonden, twee maal van afstand door Lennert Westerhof, twee keer door Sytze Brouwer, een afstandschot van Roel Schipper en een doorloopbal van Tiede Fokkema,. Met die 8-12 stand was de wedstrijd gelopen.

De laatste vijftien minuten bleef dit gat bestaan en werd de sportieve wedstrijd verdiend door Vlug en Vaardig met 11-16 gewonnen. Pas over veertien dagen betreedt V en V weer de arena, dan wordt er om 19.40 uur in de Westermar gespeeld tegen Oranje Zwart.