Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Boelenslaan naar fraaie zege op Joure.

zo 19 december 2010, 13.00 uur

BOELENSLAAN - Boelenslaan speelde zaterdagavond een dijk van een wedstrijd tegen het op de tweede plaats staande Joure. Vooraal de eerste helft was Boelenslaan verdedigend zeer sterk en werd er ook goed gescoord. De tweede helft kwam Joure sterk terug en maakte het Boelenslaan nog zeer lastig, toch hield Boelenslaan In een zeer spannende slotfase de eerste twee punten in eigen huis.

Boelenslaan ging, na de nederlaag van vorige week, zeer gemotiveerd van start. Er werd door een ieder met zeer veel inzet gespeeld. Verdedigend zat het goed in elkaar. Boelenslaan opende door een strafworp van Sietse de Boer de score 1-0. Lang kon hier niet van geprofiteerd worden, want Joure scoorde van afstand gelijk. Boelenslaan ging steeds beter spelen en wist via een inloopbal en een strafworp Van Peter Hylkema de voorsprong uit te breiden naar 3-1. Toen ook het volgende Aanvalsvak door een afstandschot van Lammert van der Veen en een afstandschot Van Sietske Zuidersma twee keer scoorde, was de stand 5-1. Boelenslaan ging goed door, Maar moest toch toestaan dat Joure 5-2 scoorde. Boelenslaan hield echter het hoofd koel en door een strafworp van Peter Hylkema werd het 6-2. Boelenslaan liep voor rust door goede combinaties nog verder uit. Door twee fraaie afstandschoten van Sietske Zuidersma En Jan de Graaf kwam Boelenslaan op 8-3. De Joure kon voor rust nog 8-4 scoren.

Na rust kwam er een veel gedrevener Joure uit de kleedkamers, dat alles in het werk stelde om de achterstand weg te werken. Boelenslaan hield echter goed stand en kon het eerste kwartier goed bijblijven. Er werd om en om gescoord. Boelenslaan scoorde door een i inloopbal van Jan Boomsma en een afstandschot van Peter Hylkema 10-5. Gerda Veltman En Sietse de Boer brachten de stand na een kwartier spelen op 12-9. Maar toen leek het of de koek op was bij Boelenslaan. Niks lukte meer. Bij Joure gingen ze er weer in geloven. Ze scoorden in vijf minuten tijd vier keer. Stand 12-13. Dit was de eerste keer in de wedstrijd dat Boelenslaan achter stond. Toch toonde de ploeg karakter en sprak de laatste krachten aan om toch nog de overwinning in Boelenslaan te houden. Via fraaie treffers o.a. van afstand van Jan Boomsma en van Jan de Graaf en een inloopbal van Janet Gjaltema kon Boelenslaan weer een 15-13 voorsprong nemen. Toch waren de laatste minuten zeer spannend toen Joure middels een strafworp 15-14 maakte. Boelenslaan hield echter stand en kon de eerste twee punten met gejuich begroeten. Een terechte zwaar bevochten overwinning. Volgend jaar, 8 januari speelt Boelenslaan uit tegen koploper Westergo in Bolsward.

Uitslagen; Boelenslaan 1 - Joure 1 15-14 Boelenslaan A1 – Invicta A2 18-13 Donkerbroek D1-Boelenslaan D1 3-5 Boelenslaan E1 - VZK E1 3-10

Programma 2011 6 jan. Boelenslaan MW 1 - NQL MW1 21.00 uur Houtigehage 8 jan. Boelenslaan D1 - Vitesse D2 11.00 uur Houtigehage 8 jan. Westergo 1 - Boelenslaan 1 19.40 uur Bolsward.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.3%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.2%
Geen mening  
28.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen